Cultura 18/03/2021

L'IEB envia a la Fiscalia un paquet de subvencions per sospites de "malversació"

El cas pot estar vinculat amb l'acomiadament d'un professor del Conservatori

1 min
El Conservatori Superior de Música de les Balears

L'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) va detectar a l'octubre possibles "irregularitats" en la justificació d'un paquet d'expedients de subvencions del 2020 vinculats amb una mateixa persona, segons ha reconegut a l'ARA Balears el director de la institució, Mateu Malondra. Quan varen analitzar els expedients, varen trobar que les justificacions de les subvencions "no quadraven", i varen enviar tota la informació i la documentació a l'Advocacia de la Comunitat. Malondra ho ha definit com un possible cas de "malversació". L'Advocacia, per part seva, després d'analitzar el cas, l'ha enviat a la Fiscalia, segons el director de l'IEB.

Aquesta possible malversació pot estar vinculada amb el recent acomiadament d'un professor del Conservatori Superior de Música, segons han explicat a l'ARA Balears fonts vinculades al centre. La Conselleria d'Educació va reconèixer aquest acomiadament dimecres, però fins ara no n'ha fet públic el motiu concret. L'ARA Balears ha pogut comprovar que una entitat encapçalada per aquest mateix professor va cobrar subvencions de l'IEB durant l'any passat i anys anteriors per quantitats que superen les desenes de milers d'euros.

El Patronat del qual depèn el Conservatori va comunicar dimecres l'acomiadament del docent, segons fonts d'Educació, per "un incompliment greu dins l’àmbit laboral" i uns actes que "vulneren els principis d’ètica, conducta i honestedat que han de marcar la feina d’un treballador del sector públic". Per tot, expliquen, s’ha procedit a un acomiadament disciplinari basat en l’article 54.2 de l’Estatut dels Treballadors, que estableix com a motiu "una transgressió de la bona fe contractual i un abús de confiança en el compliment del treball".

stats