La premsa d'arreu del món es fa ressò del concert de Love of Lesbian

L'esdeveniment ha generat moltes expectatives per si pot obrir camí a altres esdeveniments massius

2 min
El Palau Sant Jordi durant el concert de Love of Lesbian.

BarcelonaLes 5.000 persones que van assistir ahir dissabte al concert de Love of Lesbian van poder recuperar moltes sensacions prepandèmiques i ho van fer amb un munt d'observadors: promotors de concerts, organitzadors de festivals i periodistes d’arreu d’Europa. Avui la premsa no només d'Europa sinó d'altres llocs del planeta es fa ressò d'un concert que va ser una prova pilot que ha generat moltes expectatives no només per al sector cultural sinó per a molts d'altres que també organitzen esdeveniments massius. Els que ahir van participar en un experiment tan controlat com pot ser-ho qualsevol cosa en un món pandèmic encara poc vacunat, protagonitzen articles i portades de molts diaris.

Le Monde destacava l'experiència barcelonina i ho descrivia com un viatge en el temps: "Barcelona ha fet un viatge al món prepandèmic". El diari francès subratllava que aquesta prova pilot, un concert amb 5.000 persones sense distància de seguretat, vol demostrar que els concerts són possibles malgrat el covid-19.

El diari britànic The Guardian també destacava que Barcelona va poder tornar per uns moments al món que coneixíem abans que la pandèmia ho sacsegés tot: "Si no es tenen en compte les màscares i s'observen els fans frec a frec, és pràcticament com abans de la pandèmia". El rotatiu britànic subratlla que 5.000 persones van poder gaudir d'un concert tan real com ho podien ser els que coneixíem abans de la pandèmia després de fer-se un test d'antígens.

A Alemanya, Die Welt destacava l'èxit del concert i detallava les mesures de seguretat i el fet que va tenir al darrere un equip científic que va vetllar per tot el procés. Titulaven l'article així: "Fins i tot millor que abans del coronavirus". Els alemanys destacaven també les diferències amb el concert que es va fer de Raphael a Madrid, on no hi havia cap suport científic.

La notícia també ha travessat tots els oceans. L'australià The Herald Sun destacava que si la prova a Barcelona té èxit, els concerts finalment podran tornar a celebrar-se tal com els coneixíem abans de la pandèmia: Al-Jazira descrivia com a surrealista el que es va poder veure ahir dissabte al Palau Sant Jordi: "Les escenes de persones ballant frec a frec eren surrealistes després d'un any de pandèmia, però les màscares mostraven que la normalitat no havia tornat del tot

També destacaven la notícia importants diaris nord-americans com el Washington Post o la cadena CBS, que destacava el fet que mentre al Palau Sant Jordi 5.000 persones podien ballar i saltar sense distàncies de seguretat, a la resta del país les reunions estaven limitades a 6 persones.

stats