Cultura 01/05/2019

El premi Leonard@ vol sumar el talent femení a l’enginyeria

CGMPartners convoca un nou premi adreçat a l’alumnat de Catalunya de segon de batxillerat

V.g.
2 min
El premi Leonard@ vol sumar el talent femení a l’enginyeria

BarcelonaSempre s’ha parlat molt de l’R+D, una abreviatura que aviat haurà d’incloure el “+H”, perquè la recerca i el desenvolupament també passen i s’enriqueixen gràcies a les humanitats. Una prova evident que les sensibilitats estan canviant és la iniciativa que ha presentat una empresa d’enginyeria de Barcelona. CGMPartners acaba de convocar un nou premi adreçat a l’alumnat de Catalunya de segon de batxillerat que iniciï els estudis universitaris el curs 2020-21. L’objectiu és promoure els equips multidisciplinaris i alhora afavorir l’interès de les noies per l’enginyeria.

La idea va sorgir d’alguns dels enginyers de l’empresa que també es dediquen a la docència. “Van captar que existeix una problemàtica que afecta el món de l’enginyeria de fa temps: ja pots ser molt bon enginyer, que si et falta una formació humanística i social, estàs coix. Partim de la base que l’enginyeria serveix per resoldre problemes, i de vegades la solució no només passa per l’aspecte tècnic, sinó també pel social, ecològic, humanístic”, explica Mònica Álvarez, de CGMPartners. Han batejat el premi Leonard@ precisament per recuperar aquest esperit humanístic i posar èmfasi en la necessitat que les noies s’incorporin als estudis d’enginyeria: “Els homes i les dones afronten els problemes de manera diferent i a les empreses és important sumar intel·ligències”.

Les arts desembarquen a la Politècnica

En l’àmbit de l’ensenyament superior s’estan desplegant altres iniciatives per donar resposta a aquesta visió més holística del coneixement. Per exemple, a la Universitat Politècnica de Catalunya han presentat recentment l’UPC Arts, un nou programa d’activitats culturals adreçat a la comunitat d’estudiants i docents de la institució amb la complicitat del Club Català de Cultura, el TR3SC. A la Universitat Pompeu Fabra també estan preparant un nou programa STEAM+Humanitats que presentaran al juny, i segur que les propostes es multiplicaran.

stats