Setmana del Llibre en Català
Cultura 19/09/2022

Miquel Àngel Lladó i Sebastià Portell, els més venuts de la Setmana del Llibre en Català

'Sensibles' de Míriam Tirado i 'I si se’m menja una balena?' de Susanna Isern, il·lustrat per Rocío Bonilla, els llibres infantils més exitosos

2 min
La Setmana del llibre en català de 2022, a la Misericòrdia.

PALMAEl darrer poemari de Miquel Àngel Lladó, Sota l’esqueix, la tanyada (Viena Editorial), i Les altures (Editorial Empúries), de Sebastià Portell, són els dos títols més venuts de la Setmana del Llibre en Català, que ha tingut lloc del 14 al 18 de setembre al pati de la Misericòrdia de Palma. El següent més venut és Al llac (Columna), de Maria Barbal. 

Els títols més venuts de literatura infantil han estat: Sensibles (Editorial B de Blok), de Míriam Tirado; I si se’m menja una balena? (Editorial Flamboyant), de Susanna Isern, il·lustrat per Rocío Bonilla, i Mia Fantasia (Editorial Combel), d’Elisenda Roca, seguit per El misteri dels dragons (Nova Editorial Moll), de Carles el Saure i Toni Salom. Segons el Gremi de Llibreters, les activitats infantils s’han consolidat com a "motor indiscutible" de la Setmana d’aquest any. 

El president del Gremi de Llibreters de Mallorca, Àlex Volney, ha assegurat que la Setmana ha estat bona, malgrat que el temps ha provocat "afluències intermitents". Les màximes afluències de públic s’han registrat durant el cap de setmana. Per a Volney, alguns actes rellevants de la Setmana del Llibre en Català de Mallorca han estat la presentació del darrer poemari de Miquel Àngel Lladó; l’acte d’homenatge al poeta menorquí Joan Francesc López Casasnovas, coordinat per Pere Gomila i amb una lectura dels seus poemes a càrrec del rapsode Cosme Aguiló; així com els col·loquis de l’Any Fuster i l’Any Ferrater.

Els actes més concorreguts del programa familiar foren la presentació de Sensibles a càrrec de Míriam Tirado i el contacontes d’Aina Salvà amb la il·lustradora Rocío Bonilla. De fet, hi va haver coes ben llargues d'infants que volien el seu llibre dedicat.  

Aquesta Setmana ha coincidit per primera vegada amb la Setmana del Llibre en Català de Barcelona. La idea del Gremi de Llibreters és "posar en valor una realitat lingüística, sovint ignorada, que converteix el català en el 27è idioma amb més pes econòmic en el món, amb més de deu milions de parlants". Ara bé, el sector editorial illenc considerà que celebrar les Setmanes els mateixos dies complicava l’organització per tal que ells hi poguessin ser presents.   

La Setmana va arrancar dimecres amb el pregó a càrrec de l’editor i activista valencià Eliseu Climent, que va reivindicar l’espai comunicacional català com l’única via per salvar la llengua i la cultura catalanes.

Les propostes infantils de la Setmana del Llibre en Català, "motor" de la programació.
stats