Cultura 16/06/2021

Omara Portuondo, Amaral, Jorge Drexler i Sílvia Pérez Cruz, a l’Splendid Festival del teatre Principal de Maó

Les entrades dels concerts es posaran a la venda dia 22 de juny, però els socis del teatre podran comprar-les dies abans

2 min
Omara Portuondo

PalmaEl teatre Principal de Maó anuncia la tercera edició de l’Splendid Festival, una programació en la qual destaquen quatre figures de l'àmbit musical: Omara Portuondo, Amaral, Jorge Drexler i Sílvia Pérez Cruz. Els noms que configuren el festival són la manera que té l'espai de demostrar les seves intencions de "dotar l’illa d’un festival d’estiu que la situï en el mapa de les grans gires d’artistes nacionals i internacionals".

A diferència d’edicions passades, l’Splendid Festival ha programat per a aquesta temporada d'estiu quatre concerts, un més que de costum, i s’estendrà fins al mes de setembre. Com els altres anys, el Principal de Maó ha configurat un cartell amb músics que gaudeixen de gran projecció exterior i que, a més a més, es troben immersos en gires d’abast de l'Estat i internacional.

El primer concert serà el d'Amaral, que ha preparat una gira en acústic després d'haver d'interrompre'n l'anterior a causa de la pandèmia. Serà una actuació a duet, amb Eva Amaral i Juan Aguirre a la guitarra. El grup està preparant el seu novè disc. Els concerts seran dia 14 i 15 de juliol a les 21 hores.

El següent serà el d'Omara Portuondo, que fa la gira del seu 90è aniversari. Es tracta d'una "ocasió única per veure una diva dels escenaris amb més de 70 anys de carrera, una llegenda viva del Buena Vista Social Club", ha dit la gerent del Principal de Maó, Àngela Vallés. Portuondo actuarà dia 24 de juliol a les 21 h.

Jorge Drexler s'instal·larà al Principal de Maó dia 25 d'agost. La gerent del teatre ha especificat que, "després de més d'un any allunyat dels escenaris, el músic cerca espais de proximitat i connexió amb el públic".

Finalment, Sílvia Pérez Cruz actuarà dia 12 de setembre i presentarà el seu darrer disc, Farsa. Segons Vallés, aquesta és "una de les edicions de l'Splendid més esperades, ja que l'any passat no el vam poder fer".

Venda especial per a socis

Les entrades dels quatre concerts es posaran a la venda dia 22 de juny, si bé aquesta vegada, com ja es va fer amb els concerts d’Ara Malikian, s’obrirà una finestra especial per als socis els dies 17, 18 i 19 de juny. Així, durant tres dies, els Amics del Principal podran retirar les seves entrades –fins a sis cadascun– sense haver de fer coes ni trobar-se amb la desagradable sorpresa del sold out. I com sempre, tindran dret al 15% de descompte que se’ls aplica en la compra de dues entrades de qualsevol espectacle al llarg de l’any.

stats