Cultura 12/08/2021

Les obres de Can Ribes començaran de manera imminent

La reforma estructural i la rehabilitació del que serà el nou centre de circ s'adjudicaren per un import de 930.490 euros

ARA Balears
2 min
Fàbrica Can Ribas al barri de la Soledat

Les obres de l'edifici Can Ribes començaran els pròxims dies, segons ha informat Cort aquest dijous després que el tinent de batle de Model de Ciutat, Antoni Noguera, juntament amb Eric Herrera, del Patronat de l'Habitatge, i els responsables de l'empresa adjudicatària de l'obra, Urgacen Viena, hagi signat l'acta de replanteig del projecte. La construcció es convertirà en el centre de circ. La reforma estructural i la rehabilitació s'adjudicaren per un import de 930.490 euros (IVA inclòs). L'empresa adjudicatària arrancarà de manera imminent les tasques de condicionament i neteja de l'espai. "El d'avui és el primer pas perquè la fàbrica de Can Ribes sigui una realitat i tinguem per primera vegada una escola de circ a Palma. Recuperar l'edifici tindrà un impacte molt positiu en la inclusió social d'aquesta barriada (la Soledat)", ha expressat Noguera.

Com serà Can Ribes?

El centre de circ disposarà d’una sala d’entrenament i posada en escena, diverses sales de creació, una sala polivalent i un espai per a oficines. S’actuarà a l’interior i a l’exterior. S'ha de consolidar la façana, i a l’interior serà un espai obert. Es mantindran els pilars inicials de la fàbrica i se’n col·locaran de nous per tal de poder ampliar l’espai destinat al circ, ja que Can Ribes és un edifici catalogat pel Consell i s'ha d'actuar de manera respectuosa amb la construcció.

Es tracta d’una fàbrica que és el darrer testimoni del passat industrial de la Soledat. El Consell va catalogar el conjunt de la fàbrica per preservar el llegat històric de l’espai i tenint en compte que és l’únic element que en l’actualitat testimonia una activitat que fou fonamental en la consolidació del barri. La protecció de l’edifici permet realitzar un projecte que “dignificarà i dinamitzarà” el barri, en paraules d'Antoni Noguera. 

stats