Cultura 25/11/2021

Museu de Mallorca: 60 anys explicant la història de l'illa

Durant la celebració de dimecres vespre es va projectar una instal·lació de videomapatge firmada per Dalumen Lab

ARA Balears
2 min
Imatge de la instal·lació de videomapatge.

PalmaEl Museu de Mallorca va celebrar durant la nit de dimecres el 60è aniversari. Va ser un acte institucional i seriós, per a alguns emotiu: hi assistí Guillem Rosselló, primer director d'aquest espai que, en paraules de la responsable de Cultura del Consell de Mallorca, Bel Busquets, "custodia el patrimoni de Mallorca i ens explica qui érem, qui som i qui serem". A l'acte també hi eren la presidenta del Consell, Catalina Cladera, i el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company; la presidenta del Consorci de la Ciutat Romana de Pol·lèntia, Bàrbara Rebassa; el responsable de la Societat Arqueològica Lul·liana, Santiago Cortés, i, per descomptat, l'actual directora del Museu, Maria Gràcia Salvà.

La celebració va ajuntar prop d'un centenar de persones. Després d'escoltar els parlaments de les autoritats lloant la feina de tot l'equip del museu i repassant alguns dels comptes pendents –la rehabilitació del Museu Etnogràfic de Muro, completar l'obertura de les sales d'arqueologia...– van poder gaudir d’una instal·lació de videomapatge firmada per Dalumen Lab i feta expressament per a la celebració. Es va projectar al pati, utilitzant alguns dels elements arquitectònics de l’espai, com ara les característiques arcades i el finestral gòtic. Una instal·lació atrevida i amb música potent que, de ben segur, degué impressionar més d'un dels assitents. "Una manera de connectar aquest espai d'història amb les noves tecnologies", va dir Busquets.

Els assistents van poder guadir d'un refrigeri.

L’actual directora, Maria Gràcia Salvà, va destacar l'existència de l’associació d’amics del museu, perquè “el públic és la part més important de l'espai”.

"Volem compartir amb tothom aquest aniversari perquè, precisament, compartir, difondre, mostrar als mallorquins i mallorquines la seva història a través del patrimoni va ser l’origen del Museu de Mallorca i amb aquest compromís continuam fent feina", va dir Catalina Cladera.

stats