Cultura 19/03/2020

MÉS per Mallorca demana un IVA cultural del 0% per minimitzar l'impacte del coronavirus al sector

Vicenç Vidal traslladarà la proposta al Senat

Ara Balears
1 min
Imatge del teatre Principal buit

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha demanat aquest dijous al govern espanyol "mesures concretes i immediates" per protegir el teixit cultural davant l'impacte provocat pel coronavirus. Segons informen els ecosobiranistes en un comunicat, ha demanat a l'Estat que rebaixi l'IVA cultural a 0% "per assimilar-lo al de l'àmbit educatiu".

Noguera defensa que "el sector cultural té més dificultats que altres" i per aquest motiu, assegura, "cal actuar immediatament amb mesures decidides i valentes, ja que en aquests moments perilla la supervivència del ja delicat ecosistema cultural". El també regidor de Cultura de l'Ajuntament de Palma afegeix que "el fràgil equilibri que mantenia viu el sector ha quedat tocat per les mesures dictaminades arran de l'emergència sanitària".

En aquest context, MÉS traslladarà la seva proposta sobre l'IVA al Senat. El senador Vicenç Vidal registrarà una moció al respecte i demanarà al govern espanyol si ja ha previst un pla de contingència que permeti la supervivència del sector.

stats