Cultura 22/04/2022

Un menorquí adapta més de 5.000 llibres per a persones amb dislèxia

Han creat un tipus de lletra que minimitza els errors

ARA Balears
1 min
Un llibre electrònic disponible de Textos.info

PalmaLa biblioteca digital oberta Textos.info, creada pel menorquí Eduardo Robsy, ha adaptat més de 5.000 llibres per a persones amb dislèxia. Segons han informat, a través d'una nota de premsa, en la seva lluita per acostar la literatura a la població i potenciar-ne la lectura han duit a terme aquest projecte que ofereix un tipus de lletra que ajuda les persones amb dislèxia a llegir els llibres.

El dissenyador gràfic, Abelardo González, ha creat per al projecte de Textos.info un tipus de lletra (OpenDyslexic) que facilita la comprensió lectora i que s'ha demostrat que redueix les errades de lectura associada a la dislèxia. Eduardo Robsy ha destacat que una dels grans avantatges dels llibres i les biblioteques en línia és que permeten distribuir cultura i literatura de franc i així potenciar-ne la lectura.

Amb aquesta iniciativa, Textos.info es converteix en un recurs més per a les famílies afectades per la dislèxia, des d'on poden descarregar gratis llibres electrònics especialment preparats, tant per llegir en pantalla com per imprimir en paper. D'aquesta manera, tots, sempre podran tenir entre les seves mans llibres molt més accessibles. El catàleg de llibres disponibles no ha deixat de créixer en les darreres setmanes i supera ja els 5.000 títols diferents, la majoria d'ells corresponents a obres en domini públic o creative commons, per la qual cosa la seva distribució gratuïta a través d'internet és legal. La biblioteca recull tot tipus de gèneres: novel·les, relats, contes infantils, teatre, poesia, clàssics, filosofia, història, religió...

stats