Cultura 03/12/2019

Mallorca es promociona com a plató de rodatges a la fira mundial de les localitzacions

La Mallorca Film Commission és present aquesta setmana a la FOCUS London 2019

Ara Balears
2 min
Imatge del rodatge de 'The Mallorca Files' al teatre Principal de Palma

PalmaLa Mallorca Film Commission és present aquesta setmana a la fira mundial de localitzacions FOCUS London 2019, amb l'objectiu de promocionar l'illa com a plató de rodatge. L'oficina mallorquina ha canviat el format enguany i ha apostat per compartir espai amb altres film commissions del territori espanyol a la Spanish VIP Louge, tal com ha informat Efe a través d'un comunicat del Consell de Mallorca.

Entre els objectius principals de la Mallorca Film Commission a la FOCUS London 2019 hi ha el fet de situar Mallorca en el panorama internacional i oferir-la com un set de rodatge avantatjós i atractiu, mostrant les localitzacions naturals espectaculars de l'illa i els avantatges de la seva connectivitat aèria i marítima. Aquesta tasca també es desenvolupa informant de les empreses i professionals que poden estar a la seva disposició i explicant les ajudes tècniques i econòmiques específiques que ofereix la Mallorca Film Commission.

En segon lloc, l'oficina va a Londres per ampliar les xarxes de contactes amb productores internacionals tant grans com mitjanes i petites que puguin estar interessades a produir o coproduir a l'illa. Per acabar, s'explica als professionals el funcionament de l'incentiu fiscal espanyol, que actualment ascendeix a un 20% per a produccions estrangeres. Això vol dir que qualsevol productor internacional que rodi a Mallorca (o en qualsevol altra regió espanyola) i gasti, com a mínim, un milió d'euros, pot deduir-se fins a un 20% d'aquesta quantitat (amb un retorn de 3 milions d'euros, com a màxim).

Segons l'oficina, aquest tipus d'incentiu (aplicat en diversos territoris del món) és el que finalment acaba de convèncer els productors estrangers per rodar a Mallorca. La Mallorca Film Commission assistirà també a Content London (del 3 al 6 de desembre), un esdeveniment que es du a terme en paral·lel i que reuneix alguns dels productors més importants del món.

stats