Cultura 22/04/2015

L'actriu còmica Roseanne Barr s'està quedant cega

La protagonista de la sèrie 'Roseanne' revela que pateix glaucoma i que està perdent la visió

Reuters
1 min
Roseanne Barr / Reuters

Nova YorkL'actriu còmica i estrella de televisió Roseanne Barr ha revelat que pateix glaucoma i que la degeneració macular està fent que gradualment s'estigui quedant cega.

"És estrany. Però hi ha coses més estranyes", va explicar durant l'entrevista. "Simplement intento gaudir de la visió tant com sigui possible, aprofitar-la mentre hi sigui. El meu pare també va patir la malaltia". Barr, de 62 anys, fuma marihuana per alleugerir la pressió que pateix als ulls, però assegura que també l'ajuda a obrir la ment.

"Estàs com atemorida. Mires cap amunt, a les estrelles. Et fas preguntes", va afegir l'actriu. La degeneració macular és una malaltia crònica que provoca pèrdua de la visió en el centre del camp de visió. Als Estats Units la pateixen 15 milions de persones, segons la Societat Americana d'Especialistes en Retina.

'Roseanne', la sèrie que va llançar a la fama l'actriu, es va emetre entre 1988-1997, i se la va considerar pionera en la forma en què retratava la dona i la família de classe treballadora. Barr va guanyar un Emmy i es va presentar com a candidata per ser presidenta dels Estats Units.

stats