Dia de les Illes Balears
Cultura 21/02/2024

L'IEB organitza un cicle de concerts en català en el marc del Dia de les Balears

Segons ha apuntat el director de l'Institut, l'objectiu és promocionar l'ús social de la llengua i fer costat als grups emergents

ARA Balears
2 min
L’Institut d’Estudis Baleàrics presenta el cicle de concerts de música en català per celebrar el Dia de les Illes Balears 2024

PalmaEl cicle de concerts de música en català que se celebrarà amb motiu del Dia de les Balears preveu actuacions a totes les Illes entre els dies 24 de febrer i 20 d'abril, amb la finalitat de promocionar aquesta llengua entre els més joves i afavorir l'intercanvi cultural. Segons ha assegurat el director de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), Llorenç Perelló, aquest dimecres en roda de premsa a Can Oleo, el propòsit de l'IEB serà promocionar l'ús social de la llengua i fer costat tant als grups emergents com als d'una certa rellevància, perquè el català "es difongui més enllà de les seves fronteres". A més, cadascun d'ells tocarà en una illa de la qual no són residents.

A Mallorca s'inaugura el cicle d'espectacles a la localitat de Sineu amb la cantant Matilde Escalas dia 24, a les 20 hores, a l'església de Santa Maria. Després, serà a Santanyí on actuaran Bluesmàfia i Es Saligardos dia 1 de març, a les 20 hores, a l'aparcament del teatre Principal. D'altra banda, Menorca acollirà l'actuació de Mary Lambourne i Gori Matas també el primer de març, a les 20 hores, a l'Auditori de l'Ajuntament de Ferreries. Pel que fa a Eivissa, serà Maria Florit qui protagonitzi la jornada del 3 de març el concert a la plaça d'Espanya del municipi de Sant Joan de Labritja, al voltant de les 12.30 hores. Finalment, tanca aquest cicle el dia 20 d'abril a Formentera l'artista Júlia Colom a la Sala de Cultura del poble de Sant Francesc a les 20.30 hores.

Signatura de convenis

Així mateix, el director de l'IEB ha anunciat que la institució signarà amb 56 ajuntaments els convenis per a la contractació de grups de música catalana al llarg d'enguany. Per tant, cada administració local rebrà 3.000 euros dels 168.000 euros de la subvenció que es va obrir el desembre de 2023. "La qüestió és promocionar aquests grups en temporada baixa", ha ressaltat Perelló, així que no s'inclouen els mesos de juliol i agost per a la contractació de les bandes perquè durant l'estiu se celebren la major part de les festes populars i patronals, que tenen en els seus cartells participació local.

stats