Cultura 25/03/2022

La gran festa de les arts escèniques serà a Menorca: el teatre Principal de Maó acollirà la gala dels premis Max

La cerimònia d'aquests guardons serà dia 6 de juny i la presentaran l'actor i director Josep Pere-Peyró i la ballarina i coreògrafa Mar Aguiló

2 min
Firma del conveni entre l'alcalde de Maó i el president de la Fundació Teatre Principal de Maó, Héctor Pons i el president de la Fundació SGAE, Juan José Solana.

PalmaEl teatre d'òpera més antic de l'estat espanyol serà la seu dels premis d'arts escèniques més importants del mateix territori. La gala dels premis Max serà dia 6 de juny al teatre Principal de Maó i serà la primera vegada que es farà a les Illes Balears. No serà un nit qualsevol, perquè la d'enguany és la 25a edició dels guardons més importants dels professionals del teatre i la dansa de l'Estat. Aquest divendres, a més, s'ha anunciat que l'actor, autor i director teatral Josep Pere-Peyró -fundador de les companyies Morel Teatre, Cia. Pere Peyró i La Invenció- i la ballarina d'ampli recorregut internacional i coreògrafa de la Companyia Nacional de Dansa Mar Aguiló seran els encarregats de presentar la gala. 

El conveni firmat entre la Fundació SGAE, organitzadora dels guardons, i la Fundació Teatre Principal de Maó també tindrà projecció a Mallorca. S'hi programaran jornades professionals, trobades i taules rodones per a professionals del sector de les arts escèniques durant la setmana prèvia a la cerimònia.  

Així ho ha anunciat el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, que també ha destacat la importància per a les Illes d'acollir aquests premis: "Són una festa, un lloc de trobada per al sector, un aparador magnífic per a les Balears amb contrastats beneficis publicitaris i econòmics, però no només això. També són una oportunitat per projectar el talent balear".

Durant la presentació hi han intervingut la presidenta del Consell Insular de Menorca i presidenta de la Fundació Foment de Turisme, Susana Mora; el batle de Maó i president de la Fundació Teatre Principal de Maó, Hèctor Pons; el president de la Fundació SGAE, Juan José Solana, i el seu director general, Rubén Gutiérrez.

En l'acte, hi han estat presents la directora general de Cultura del Govern de les Illes Balears, Catalina Solivellas; el conseller de Cultura del Consell de Menorca, Miquel Àngel Maria; la gerent de la Fundació Foment de Turisme, Elena Costa; la primera tinent de batle i vicepresidenta de la Fundació del Teatre Principal de Maó, Conxa Juanola; la directora del teatre Principal, Àngela Vallés, i el president de la SGAE a Catalunya i les Balears, Lluís Gómez.

A més del Govern de les Illes Balears, la 25a edició dels premis Max rep la col·laboració del Consell Insular de Menorca, l'Ajuntament de Maó, la Fundació Foment de Turisme Menorca, el Ministeri de Cultura i Esport, a través de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i la Música (INAEM), el Grup Eulen i Ernest & Young.

stats