Cultura 24/03/2022

National Geographic dona a conèixer la candidatura Menorca Talaiòtica

La naveta dels Tudons és la imatge de la portada del mes d'abril

Iván Martín
1 min
Portada del mes d'abril de la revista National Geographic.

MAÓLa candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial per la Unesco és la protagonista del número d'abril de la revista National Geographic. L'edició espanyola, que s'ha posat a la venda aquest dijous, dedica un extens reportatge de 20 pàgines a la candidatura menorquina.

Amb el títol Menorca Talaiòtica. Un viatge a la prehistòria, la periodista Eva Van den Berg explica la història mil·lenària de la cultura talaiòtica. El Consell de Menorca ha destacat la importància d'aquesta iniciativa de National Geographic per difondre la candidatura en l'àmbit estatal.

La fotografia que encapçala el reportatge, una imatge nocturna de la naveta dels Tudons de Ciutadella, és del fotògraf Sebas Iturralde, mentre que en pàgines interiors s'aborda l'excepcionalitat de la candidatura, l'evolució de l'arquitectura ciclòpia, com eren i vivien els antics pobladors de l'illa i la seva relació amb el celatge.

L'arqueòloga Margarita Orfila, el tècnic de Menorca Talaiòtica Joaquín Pons, el coordinador del nou expedient Cipriano Marín i l'assessor de la candidatura Toni Ferrer han col·laborat amb la publicació.

stats