Cultura 23/02/2021

Gérard Depardieu, acusat de violació per una actriu de 22 anys

Els fets van tenir lloc el 2018 i fins ara la Fiscalia no ha investigat la denúncia

2 min
Gerard Depardieu va presentar ahir a la Berlinale  la seva nova pel·lícula,  Saint Amour.

BarcelonaL'actor Gérard Depardieu ha sigut acusat de violació i agressió sexual per una actriu de 22 anys, segons ha transcendit aquest dimarts i ha confirmat Efe. L'actor francès, cèlebre per papers com Cyrano de Bergerac o Obèlix però també polèmic, entre altres coses per renunciar a la ciutadania francesa per no pagar tants impostos, va ser imputat el 16 de desembre, tot i que la denúncia havia sigut presentada l'agost del 2018 per una actriu 50 anys més jove que ell. Malgrat això, no es va prendre cap mesura cautelar en contra seva. La Fiscalia de París va assumir la investigació el 30 d'agost d'aquest any, després que la d'Aix-en-Provence, ciutat del sud de França on va ser rebuda la denúncia tres dies abans, es desvinculés de les indagacions i es declarés incompetent. Encara que en un primer moment es va arxivar, la denunciant, una jove actriu i ballarina, va aconseguir que fos confiada posteriorment a un jutge d'instrucció. Finalment la Fiscalia ha obert una investigació.

Els fets haurien tingut lloc a la casa de l'actor a París en dos dies diferents, el 7 i el 13 d'agost del 2018, segons els mitjans francesos. Depardieu, de 72 anys, coneixia el pare de la jove i va estar en contacte amb ella per donar-li consells sobre la seva carrera. La noia va dir que havia abusat d'ella en un assaig informal per a una obra de teatre, segons Le Parisien.

En el seu moment, l'advocat de l'actor, Hervé Temime, va dir que el seu client desmentia de manera categòrica haver comès qualsevol infracció o haver tingut "el menor comportament delictiu", i va lamentar el perjudici que aquestes acusacions li suposen.

La imputació de l'actor arriba després de la reactivació del #MeToo francès i se suma a una llarga llista d'acusacions recents tant d'agressions com de pederàstia contra altres grans personalitats del panorama cultural o intel·lectual francès, com el politòleg Olivier Duhamel, que la jurista Camille Kouchner va revelar en un llibre que va abusar del seu germà bessó quan aquest tenia 14 anys. També Olivier Boutonnat, productor de cinema, que hauria abusat del seu fillol. O Patrick Poivre d'Arvor, antic presentador estrella de l'informatiu de més audiència del país, a qui la justícia investiga per suposada violació. Un dels primers casos va ser instigat pe lllibre El consentiment, de Vanessa Springora, que assenyalava la pederàstia de per part de Gabriel Matzneff.

stats