Cultura 20/05/2020

Filmin crea una secció específica per al cinema mallorquí

La Mallorca Film Comission s'alia amb la plataforma per oferir obres fetes per autors illencs o amb alguna vinculació amb l'illa

Ara Balears
1 min
Imatge del canal 'Mallorca Cinema' de Filmin

PalmaFilmin ja té un canal dedicat al cinema mallorquí, fruit d'una col·laboració amb la Mallorca Film Comission. L'objectiu és "facilitar al públic l’accés a un catàleg audiovisual mallorquí, ja sigui mitjançant obres rodades a l'illa, creades, dirigides o escrites per talent local o bé produïdes o coproduïdes a Mallorca", explica el Consell de Mallorca en un comunicat.

"D'aquesta manera es promou la visualització d'aquestes obres i es dona suport al sector en la difusió dels seus projectes", apunta el Consell Insular, i afegeix que la voluntat és "estimular ingressos per als creadors perquè puguin continuar desenvolupant projectes nous", així com "promocionar Mallorca a través de productes audiovisuals", apunta el Consell.

De moment, es podran veure les obres presentades en la primera edició dels Premis Mallorca de Cinema. En concret, els espectadors podran veure Pullman, Ciutat dels morts, Els ulls s'aturen de créixer, Vida i mort d'un arquitecte, Gaza, Background, Kyoko, Overbooking, En vida teva, Woody & Woody i Bittersweet days. Segons explica la Film Comission, el canal anirà creixent a mesura que es facin més edicions dels premis, encara que també podran afegir-s’hi obres anteriors relacionades amb l'illa.

Per a les persones que no tenen compte a Filmin, la Film Commission ha adquirit codis que permetran veure aquestes obres de manera gratuïta. Els codis s’obtenen seguint les instruccions publicades a qualsevol de les xarxes socials de la Mallorca Film Commission (Facebook, Twitter o Instagram) i caduquen el 15 de juny.

stats