Cultura 12/09/2022

El FICME tanca la setena edició amb èxit de públic i potenciant el talent balear

Satisfacció per les ubicacions escollides per celebrar el certamen

Iván Martín
2 min
Sala dels cinemes de Ciutadella.

MAÓEl Festival Internacional de Cinema de Menorca (FICME) tanca aquest dilluns la setena edició amb la sensació de consolidar una estructura equilibrada i que després de set edicions deixa el llistó molt alt. Aquest èxit s'ha traduït en un extraordinari èxit de públic, especialment en les produccions balears presents al certamen. La directora del FICME, Inés Garrell, ha destacat les ubicacions escollides per obrir el festival, entre les quals hi havia el castell de Sant Antoni de Fornells, els cinemes Es Moix de Ciutadella, així com el parc Es Freginal de Maó: "Són indrets molt especials i carregats de simbolisme, estam contents i tot ha anat molt bé".

El retorn als cinemes de Ciutadella després de tancar-se per la covid-19 ha estat un dels moments més significatius, a més de gaudir de l'estrena mundial del llargmetratge Desletargia, de Pep Salvador: "La gent va respondre i estava ple, ens feia molta il·lusió dur-la a terme". Garrell no es queda amb una jornada concreta, però si amb determinats moments. La gent que ha vingut de fora de l'illa també marxa "amb sensacions positives i estam segurs que han xalat", i aprofita per llançar un missatge a tots els programadors: "És gairebé impossible no trepitjar actes i cada any és més complicat encaixar les dates del festival. Hauríem de fer un calendari d'esdeveniments conjunt".

D'altra banda, les sessions gratuïtes de curtmetratges Talent Jove i Balears en Curt, presentades per l'actriu menorquina Ruth Llopis, van omplir l'aforament previst al parc Es Freginal de Maó, a més de comptar amb els directors i directores dels diferents treballs. A la jornada sostenible, Bee or Not Be, de Pau Enric Serra i Joan Bover, i el llarg Un pequeño plan...cómo salvar el planeta, protagonitzat per Louis Garrel i Laetitia Casta, van posar el toc mediambiental: "Hem treballat molt els últims anys per aconseguir introduir la temàtica sostenible a través de moltes entitats ecologistes, a banda de la social".

El FICME finalitzarà aquest dilluns amb el curt Zama, de Miguel Ángel Marqués Bordoy, i la pel·lícula de cloenda Mediterráneo, de Marcel Barrena, amb Dani Rovira i Eduard Fernández encapçalant el repartiment. Abans de les projeccions, Guiem Soldevila oferirà un concert. El festival té el patrocini de la Fundació Foment del Turisme de Menorca i el suport del Consell Insular i els ajuntaments de Maó i es Mercadal.

stats