Escena
Cultura 11/10/2022

35 espectacles de teatre, dansa, circ, clown i petit format: la FIET dona el sus a la 20a edició

La Fira de Teatre Infantil i Juvenil de Vilafranca es durà a terme del 13 al 16 d'octubre

2 min
Un moment de 'L'odissea del riure perdut', l'espectacle de la companyia catalana Teatre Mòbil que clausurarà la FIET.

PalmaAmb el Premi Nacional d'Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut sota el braç, la Fira de Teatre Infantil i Juvenil (FIET) de Vilafranca encetarà aquest dijous l'edició del 20è aniversari. Sa Xerxa, l'entitat que l'organitza, ha programat enguany 35 espectacles –15 dels quals de les Balears– de teatre, dansa, circ, clown i petit format, que transformaran els carrers, places i altres espais de Vilafranca com en les darreres dues dècades. "Tiram endavant després que ens hagi plogut un premi i gràcies a les 300 aportacions de la campanya de micromecenatge que vàrem fer abans", ha explicat aquest dijous el responsable de Sa Xerxa, Jaume Gomila, qui ha reclamat "pressupostos com cal per a la cultura" per part de les institucions. A més, Gomila també ha presentat el tema que el guitarrista d'Anegats, José Juan Umbert, ha compost en homenatge a la FIET i que es pot escoltar al vídeo següent.

L'espectacle d'obertura d'aquesta edició serà Suspensión, de la companyia madrilenya Nueveuno Circo. Es tracta d'una proposta de circ contemporani, amb cinc homes sobre l'escenari que reflexionen sobre el centrisme masculí mentre fan coreografies de malabars. Quant a la clausura, aquest honor serà per a L'odissea del riure perdut, dels catalans Teatre Mòbil. "Aquests dos anys ens han fuit les rialles i les volem recuperar", ha apuntat Gomila. A més, enguany actuarà una companyia amateur, formada per persones amb problemes de salut mental.

La FIET 2022 oferirà espectacles de territoris com el País Basc, el País Valencià, Catalunya i Madrid i reunirà programadors d'arreu d'Europa. També es faran jornades professionals, una de les quals es dirigirà a bibliotecaris, segons ha apuntat el tècnic de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca, Jordi Rosselló. "L'Ajuntament ha posat sempre tot el que pot posar un consistori de 3.500 habitants", ha sentenciat el tècnic municipal.

La 20a edició de la FIET s'ha presentat aquest dimarts a la Misericòrdia.

La FIET 2022 començarà dijous 13 d'octubre, encara que els plats forts seran dissabte i diumenge –dijous i divendres hi haurà funcions per a escolars de municipis com Sant Llorenç. La programació inclou espectacles per a infants de 0 a 3 anys i representacions a places i carrers, les quals seran gratuïtes. Per adquirir les entrades, es pot fer a la taquilla del carrer de Fra Lluís (número 6) o a la pàgina web www.fiet.cat.

stats