Arts escèniques
Cultura 04/10/2022

La FIET rep el Premi Nacional d'Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut

"No podria haver arribat en millor moment", diuen des de Sa Xerxa, entitat organitzazdora de la fira, sobre el guardó

2 min
Una actuació a la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears

PalmaLa Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears (FIET) ha rebut aquest dijous el Premi Nacional d'Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut del 2022 per "la qualitat de la seva programació i la capacitat d'implicació social". Aquest guardó està dotat amb 30.000 euros.

Des de Sa Xerxa, entitat que organitza la FIET, Jaume Gomila assegura que aquesta notícia "no podria haver arribat en millor moment", fent referència al moment econòmic "delicat a causa de la davallada del suport econòmic institucional". Per sobreviure, l'organització de la fira havia engegat una campanya de micromecenatge.

Segons ha explicat el Ministeri de Cultura i Esports, que és qui dona aquest guardó, a més de la qualitat i la gran programació, s'ha valorat també la influència que té aquesta activitat a l'hora de potenciar el gust pel teatre a la infància i la joventut, tant a les Illes Balears com en el conjunt de l'Estat.

El Premi Nacional d'Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut recompensa, d'aquesta manera, "la meritòria tasca de l'entitat en l'àmbit de les arts escèniques per al públic infantil i juvenil". Cal recordar que la FIET ha vist perillar la celebració de la seva 20a edició. De fet, la fira es fa des del 2002 a Vilafranca de Bonany.

En aquesta cita anual hi participen desenes de companyies de teatre i professionals de les arts escèniques, i s'ha convertit en una data imprescindible per als més joves de l'illa que estimen o volen conèixer el món teatral, però també per a programadors interessats en espectacles familiars.

Sa Xerxa, l'entitat organitzadora que la FIET, també celebra el seu vintè aniversari. Així, dia 8 d'cotubre, aquest dissabte, hi haurà una jornada festiva al municipi que sempre ha acollit la Fira de Teatre Infantil i Juvenil.

Finalment, la FIET d'aquest 2022 es farà entre el 13 i el 16 d'octubre, ja que la crida al micromecenatge va rebre el suport de 163 persones i empreses i va aconseguir el mínim de pressupost establert per poder desenvolupar el programa.

Programació FIET 2022
stats