Cultura 01/12/2020

Els autors dels textos teatrals, protagonistes de la Setmana de la Dramatúrgia

Dijous, 3 de desembre, arranca la segona edició d'aquesta cita, que ofereix un programa ple d'activitats amb el focus posat sobre l'embrió dels espectacles

Ara Balears
2 min
Presenten la II Setmana de la Dramatúrgia

PalmaTallers, xerrades, lectures dramatitzades... un cúmul d'activitats que posen el focus sobre els dramaturgs i els textos teatrals, el principi d'un espectacle. Aquesta és la intenció de la II Setmana de la Dramatúrgia, que començarà aquest dijous, 3 de desembre, i durarà fins dia 13. El teatre municipal Mar i Terra acollirà la majoria d'activitats, organitzades per l'Associació de Dramaturgs de les Illes Balears (ADIB), amb el suport de l'Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca, l'Associació d'Actors i Actrius Professionals de les Illes Balears (AAAPIB), l'Institut Balear de la Joventut, Produccions de Ferro i l'SGAE. La Setmana servirà per continuar la feina de teixir complicitats, crear circuit, valorar la feina primera d'un espectacle teatral i enfortir el gremi.

Del 4 al 6 de desembre, la dramaturga Helena Tornero oferirà un taller d'escriptura col·lectiva. A més, el Mar i Terra acollirà un taller de dramatúrgia amb Denise Duncan (autora de l'obra El combat del segle, que s'ha pogut veure al teatre Principal de Palma aquest cap de setmana) del 7 a l'11 de desembre.

Els drets d'autor en l'era digital seran l'eix central de la xerrada que es farà el 10 de desembre, una ponència que serà a càrrec de Mario Sepúlveda. En la mateixa línia, el 12 de desembre (10h) es durà a terme un curs en línia organitzat per l'ADIB i Produccions de Ferro amb el suport de l'SGAE titulat 'L'autor en l'era digital'.

El darrer dia del programa, el diumenge 13 de desembre, de 10 a 14 h, es farà una masterclass de dramatúrgia amb Joan Yago. Per acabar, a les 19 h, serà el moment d'estar atents a la semifinal de l'Art Jove de Literatura. La mostra es farà en format de lectura dramatitzada, durant la qual s'escoltaran els textos dels semifinalistes i es decidirà quins seran els que passaran a la gran final del certamen. Les inscripcions als diferents tallers, xerrades i activitats es podran fer a través del correu electrònic endavantadib@gmail.com.

Marina Salas i Aina de Cos, presidenta i secretària de l'ADIB respectivament; el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera; el director general de Música i Arts Escèniques, Miquel Àngel Contreras; la directora insular de Cultura, Maria Pastor; la directora general de Joventut, Menors i Famílies, Marta Carrió; la presidenta de l'Associació d'Actors i Actrius, Marga López, i Fàtima Riera, en nom de Produccions de Ferro, varen presentar ahir el programa d'aquesta segona edició de la cita.

Segons el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, "tot i que no va ser possible fer-la en el seu moment per les circumstàncies d'enguany, hem volgut mantenir viu l'esperit de la Setmana de la Dramatúrgia posant a disposició el teatre Mar i Terra, col·laborant a més amb un taller sobre drets d'autor a càrrec de Mario Sepúlveda i una masterclass de dramatúrgia impartida per Joan Yago". En paral·lel, Marina Salas, de l'ADIB, ha afirmat: "És un orgull per nosaltres poder tirar endavant aquesta setmana centrada en la formació després d'haver hagut d'ajornar-la el juny passat".

stats