Cultura 11/12/2019

Dolmen edita 'El incongruente', l'obra guanyadora del premi Ciutat de Palma 2018 de còmic

Es tracta d'una adaptació de l'obra original de Ramon Gómez de la Serna

Ara Balears
1 min
Darío Arca, de Dolmen; Rocío Gómez Mazuecos, autora, Francisca Niell, coordinadora general de Cultura de l’Ajuntament de Palma;  Vicente García, de Dolmen.

PalmaDomen ha editat el còmic El Incongruente, una adaptació de Rocío Gómez Mazuecos de la novel·la de Ramon Gómez de la Serna que va guanyar el premi Ciutat de Palma 2018 de còmic. Al llarg de les 130 pàgines, l'autora assegura que es reflecteix una "història de llibertat en què es pot psicoanalitzar cada capítol". Gómez ha estat tres anys per completar aquest obra, ja que ha utilitzat la tècnica del gravat calcogràfic, amb aiguatinta i aiguafort, perquè eren "la que més s'adequava a l'obra original de Gómez de la Serna.

Precisament aquesta tècnica ha estat la que s'ha intentat plasmar a l'edició en paper de l'obra, segons Vicente García, un dels representants de Dolmen Editorial. "Ha estat tot un repte reproduir els matisos de color" i ha assegurat que no descarten una possible traducció d'aquesta obra, que s'ha presentat aquest dimecres al Casal Solleric.

El incongruente té com a protagonista un personatge que no concorda amb la societat de la seva època, que necessita evadir-se de les convencions burgeses. “Així, s'introdueix en situacions còmiques que ridiculitzen les situacions socials”, ha explicat Gómez, que ha confessat que se sent molt identificada amb aquest personatge.

stats