Cultura 17/09/2021

Cort es reunirà amb Malla per parlar del projecte censurat de Marcelo Víquez

Per ara des del Consistori no volen pronunciar-se sobre la censura

ARA Balears
1 min
Marcelo Viquez.

PalmaL'Ajuntament de Palma es reunirà amb Malla, l'empresa que té la concessió de les marquesines, per parlar del projecte censurat de Marcelo Víquez per a la Nit de l’Art. Després que sortís publicat a l'ARA Balears, el Consistori s'ha posat en contacte amb l'empresa per aclarir els fets, ja que ells havien donat el vistiplau al projecte, però Malla no les ha volgut posar i ha proposat modificar l'obra. Per ara des de l'Ajuntament no volen pronunciar-se sobre la censura i han explicat a l'ARA Balears que volen fer una reunió amb positiu per parlar dels projectes que volen fer en un futur.

Les obres que havien d’ocupar les nou marquesines són un cartell en blanc i negre que reprodueix una de les frases escoltades per l’artista als barris de Son Gotleu, la Soledat i el polígon de Llevant. A sota de cada una de les expressions (“No tenemos cojones”, “En algo hay que creer”, “Los autónomos serán los últimos”, “Los niños no leen” i “No seas tonta que ya sabes tú lo que hay”, entre d'altres), s’hi veu un QR que remet a la web 3barrios3.com, on es completa el projecte amb els àudios complets de les converses enregistrades per l’artista.

Marcelo Víquez treballa amb la galeria Kewenig de Palma. És aquesta galeria la que ha ajudat l’artista a produir i gestionar el projecte per a la Nit de l’Art. Des de la galeria Kewenig afirmen que “sempre ha passat que l’obra de Víquez molesti, i lamentablement veim que continua passant. Hem tingut suport i el vistiplau de l’Ajuntament de Palma, però sembla que Malla no entén el que significa la creació artística”.

stats