Cultura 19/01/2023

El Cetem i la Seu organitzen el cicle de conferències 'Antoni M. Alcover i la llengua catalana'

Les trobades tindran lloc els dies 23 i 30 de gener i dies el 6 i 13 de febrer a les 19 h, a la Seu

ARA Balears
1 min
Antoni Maria Alcover

PalmaConvoquen el cicle de conferències Antoni M. Alcover i la llengua catalana organitzat pel Centre d'Estudis Teològics de Mallorca (Cetem) i la Seu. Les trobades tindran lloc els dies 23 i 30 de gener, i 6 i el 13 de febrer, a les 19 h, a la Seu.

En aquest sentit, el primer dia, el 23 de gener, tindrà lloc la conferència El projecte lingüístic d'Alcover, encapçalada pel doctor Nicolau Dols, catedràtic de Filologia Catalana de la UIB i president de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans. Nicolau presentarà les bases del projecte lingüístic més ampli sobre la llengua catalana de l'època contemporània, concebut per Antoni M. Alcover.

Pel que fa al 30 de gener, la trobada serà Antoni M. Alcover i Ramon Llull. La doctora Maribel Ripoll, doctora en Filologia Catalana de la UIB i directora de la Càtedra Ramon Lull, explicarà com a Un home de combat, Francesc de B. Moll etiquetava de "lul·lista sentimental" el seu mentor, Antoni M. Alcover.

La penúltima conferència, la del 6 de febrer, serà la de L'element religiós en l'aplec de rondalles d'Alcover, mentre que la darrera, dia 13 de febrer, es troba sota el nom La relació d'Antoni M. Alcover amb Pompeu Fabra i l'Institut d'Estudis Catalans.

stats