Cultura 11/04/2022

El Casal Solleric presenta l'exposició 'Ressò' sobre l'art sonor i la música experimental a Mallorca

S'inaugurarà aquest dimecres i estarà disponible fins al 26 de juny

ARA Balears
2 min
Presentació de l'exposició 'Ressò' al Casal Solleric.

PalmaEl Casal Solleric ha presentat aquest dilluns l'exposició Ressò, sobre l'art sonor i la música experimental a Mallorca des del 1970 fins a l'actualitat. Segons ha informat Europa Press, s'inaugurarà aquest dimecres i estarà disponible fins al 26 de juny.

L'exposició compta amb la col·laboració de la Fundació Àrea de Creació Acústica (ACA) i està comissariada pel director del Museu de la Música de Barcelona - Centre Robert Gerhard, Jordi Alomar. L'obra se centrarà en la figura de John Cage, concretament en el seu primer viatge a Europa el 1930, quan va estar instal·lat durant una temporada a l'illa.

"Els seus escrits posteriors testifiquen que aquesta estada va ser decisiva per a la seva vocació com a compositor. Va ser aquí on va escriure música per primera vegada i on va decidir que l'exploració sonora seria el camí a emprendre", han explicat des del centre cultural.

D'aquesta manera, la mostra inclourà una recopilació de diversos materials que permeten abastar la diversitat i la vitalitat de les manifestacions artístiques que es poden incloure sota els termes d'art sonor i música experimental.

A la presentació hi ha assistit el tinent de batle de Cultura i Benestar Social de Palma, Antoni Noguera, que ha destacat que poder connectar les arts visuals, l'art sonor i la música experimental "és un exercici molt important en una dimensió de memòria històrica".

"Un dels objectius de la regidoria és tractar la cultura com un ecosistema", ha declarat Noguera, que hi ha afegit que el fet de poder transcendir del concepte tradicional d'arts visuals és "una bona notícia per a la ciutat". D'altra banda, Txema González, un dels artistes que participaran en el cicle d'activitats, ha assenyalat el treball "impressionant, difícil i històric" que s'ha fet.

L'exposició, que neix a partir dels projectes de creació i investigació del 2020, inclourà concerts i trobades amb artistes entre abril i juny.

stats