Cultura 01/07/2021

Alaior transforma els seus balcons en una galeria d'art a l'aire lliure

Un total de 14 joves artistes exhibiran les seves creacions en els carrers del nucli històric

Iván Martín
1 min
Els responsables de la iniciativa a l'acte de presentació de la proposta cultural.

AlaiorEl municipi d'Alaior donarà aquest divendres el tret de sortida a la iniciativa cultural "Balconades d'Art Jove", que s'estendrà fins al 2 d'agost i consistirà a exhibir a les diferents balconades del poble, especialment les cases del nucli històric, un total de 14 obres de joves artistes menorquins. És la tercera edició d'aquesta proposta, tot i que enguany s'estableix la franja entre 16 i 35 anys per poder prendre part del projecte.

Les obres estaran penjades al carrer Major, la Plaça, el carrer Nou i el Ramal, i seran dels artistes Rita Mercadal, Neus Carreras, Violeta Bastida, Olivia Ritman, Toni Barber, Marta Torrent, Roser Aguilens, Toni Serrano, Carlota Morillo, Pau Garriga, Joan Mir, Marina Ibarra, Ana Pons i Alba Alonso. A més, la principal novetat és que "Balconades d'Art Jove" es traslladarà del 20 d'agost al 30 de setembre a la urbanització turística de Cala en Porter.

El batle, José Luis Benejam, ha destacat la proposta cultural d'Alaior: "Apropam l'art als ciutadans, i juntament amb l'exposició Alaior Art Contemporani (LOAC), la capella de Gràcia amb la mostra de Marina Abramovic, el municipi se segueix consolidant com un pol d'atracció artístic i cultural ineludible". Per altra banda, el regidor de Cultura, Tiago Reurer, ha destacat que "la intenció és fer una mostra d'art jove, per donar suport i visibilitat al talent de les joves promeses que trepitgen molt fort".

Tot i la col·laboració i l'aposta decidida de l'Ajuntament d'Alaior, "Balconades d'Art Jove" és una iniciativa organitzada per la galeria d'art local Pinzellades d'Art.

stats