Cultura 03/11/2020

Alaior aposta per l'art contemporani per projectar internacionalment el municipi

L'exposició inclourà obres de Miguel Barceló, Antoni Tàpies i Joan Miró

Ivan Martin
2 min
"Sèpia Adulta", de Miguel Barceló, és una de les obres que s'exposaran a l'espai Baixamar d'Alaior.

AlaiorL'espai Baixamar 56 acollirà pròximament l'exposició Alaior Art Contemporani, un recull de més d'un centenar d'obres d'artistes de renom que té com a objectiu promocionar turísticament el municipi. D'aquesta manera, es presenta la iniciativa impulsada per l'ajuntament, que representarà, segons el batle, José Luis Benejam, "un abans i un després en la projecció internacional d'Alaior". Destaquen les obres de Joan Miró, Miguel Barceló, Marina Abramovic, Jaume Plensa, Antonio Saura o Antoni Tàpies, però també hi estaran representades obres d'artistes com Antonio López, Luis Gordillo o Pablo Palazuelo, a més de les joves promeses com Santiago Giralda, Robert Ferrer i Salustiano.

Benejam destaca que "fa temps que anam fent feina perquè una exhibició d'aquestes característiques, única a Menorca i escassa a les Balears, tingués lloc a Alaior", i detalla el gran repte que implica: "És una oportunitat d'or que esdevindrà un referent cultural i de l'art. Són peces de molt de valor i qualitat, de prestigiosos artistes d'àmplia repercussió, que suposaran tot un impuls per a la promoció turística i cultural del municipi". El fet que la col·lecció estigui formada per importants obres de gravat suposa una oportunitat única perquè les persones interessades en aquesta tècnica aprofundeixin en el seu estudi.

La iniciativa va més enllà d'una exposició permanent, perquè el consistori, amb la col·laboració dels col·leccionistes, anirà fent exposicions temàtiques i temporals d'altres obres de la seva propietat, així com d'altres col·leccionistes privats, per mantenir en tot moment l'interès i l'afluència de visitants. A més, es combinarà l'activitat expositiva amb xerrades i tallers sobre els autors de l'exposició per generar un espai didàctic i de trobada entorn del foment de la cultura.

D'altra banda, José Luis Benejam assenyala l'exposició com una activitat que contribuirà a dinamitzar econòmicament el poble: "Afavorirà els comerços i els restaurants del nucli antic, donarà a conèixer l'art contemporani a la ciutadania i reunirà les persones de l'entorn de l'art".

stats