La Mostra de Cinema de Muntanya projectarà 12 documentals de referència en el sector

Les projeccions es faran el març al teatre Principal, el Xesc Forteza, el Mar i Terra i l'Aljub d'Es Baluard

L'11a Mostra de Cinema de Muntanya de Palma, de la qual és mitjà col·laborador l'ARA Balears, projectarà 12 documentals de referència en el sector del 3 al 25 de març, els quals es podran veure a quatre espais de Ciutat: el teatre Principal, els teatres municipals Xesc Forteza i Mar i Terra i l'Aljub d'Es Baluard.

El programa de la mostra té una selecció de pel·lícules que han format part del palmarès de festivals tan importants com el Festival de Cinema de Muntanya de Torrelló, a Catalunya. Entre els 12 documentals que s'hi exhibiran hi ha dues produccions balears, cinc d'internacionals i cinc espanyoles. 

A més, el Certamen de Curtmetratges Documentals de Muntanya i Natura de Palma arriba a la segona edició, amb un total de 64 curts de 18 països diferents. Quatre dels projectes que s'hi han presentat són de les Illes Balears. Una altra proposta paral·lela a la programació cinematogràfica seran els Premis de Fotografia de Muntanya. Les obres seleccionades i premiades s'exposaran a la Misericòrdia de l'11 d'abril a l'11 de maig.

Aquesta edició inclourà la participació del cineasta menorquí Toni Escandell, especialitzat en documentals de natura i autor de Menorca, reserva de la biosfera; el fotògraf català Oriol Alamany, fotògraf especialitzat en la natura, amb deu llibres i nombrosos articles sobre fotografia i biodiversitat; el realitzador, alpinista i muntanyenc català Albert Naudin, que ha duit a terme expedicions a diferents indrets del món i és autor d'una filmografia que abasta vuit títols; el biòleg català Bernat Gasull, autor de diversos llibres sobre la muntanya; el realitzador freelance lleonès Jaime Murciego; el muntanyenc mallorquí Tomeu Rubí, especialitzat en alpinisme d'exploració; l'alpinista i corredora de muntanya mallorquina Cati Lladó; el californià Chris Sharma, qui és considerat el millor escalador en roca del món, i l'alpinista basc Alex Txicon, qui ja ha fet cim a 11 dels 14 vuit mils.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir; la vicepresidenta del Consell de Mallorca, Bel Busquets; el tinent de batle de Cultura de l'Ajuntament de Palma, Antoni Noguera; el director de Relacions Institucionals de Colonya Caixa Pollença, Juan José Caldés, i el coordinador de la Mostra de Cinema de Muntanya, Bartomeu tomàs, han presentat la programació aquest divendres a la Conselleria de Medi Ambient.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF