Si du poma, tonyina i cogombre, continua essent un trempó mallorquí?
Amb la globalització gastronòmica i la modernització dels plats tradicionals han sorgit un gran nombre receptes i variacions d'aquesta ensalada d'estiu
PalmaArriba l'estiu i la calor, i el trempó es converteix en el plat per excel·lència de les cases mallorquines. Bo de preparar, refrescant i elaborat amb productes locals i de proximitat, és l'acompanyament ideal per a tota mena de plats, inclòs el pa amb oli, un altre dels protagonistes dels sopars a la fresca d'estiu a Mallorca. Aquesta recepta es caracteritza per la seva senzillesa: tomàtiga, ceba i pebre verd tallats a trossets petits i trempats amb oli, sal i un poc de vinagre.
El nom d'aquest plat ve de 'trempar', i, per tant, s'escriu amb "e". En els darrers anys, amb la globalització gastronòmica i la modernització de tots els plats tradicionals, han sorgit un gran nombre de noves receptes i variacions d'aquesta ensalada d'estiu.
La modernització ha arribat fins a tal punt que s'han fet fins i tot còctels simulant el gust del trempó mallorquí. Encara són molts els que creuen que un bon trempó no ha de dur cap ingredient més que tomàtiga, pebre i ceba, però el nombre de receptes i variacions que existeixen és infinit.
Us oferim un seguit de noves receptes d'aquest plat tradicional de l'estiu mallorquí.
És una de les variants més habituals del trempó. En aquesta versió s’hi afegeixen dos ingredients nous: tonyina i olives.
Per als amants de la combinació de dolç i salat, afegir poma al trempó pot ser una bona opció.
Ciurons, tonyina i ous mesclats amb trempó. Aquesta nova recepta és molt habitual per dur en carmanyola.
Aquesta nova recepta inclou peix al trempó i el converteix en plat principal, en lloc de simple acompanyament.
Aquesta recepta separa els ingredients per capes i intenta oferir un toc avantguardista a la recepta tradicional.
El cogombre i les olives trencades són el complement perfecte per al trempó, especialment per als amants dels gustos més amargs.