Ajuntament de Palma
Política Cort 16/01/2024

Cort cerca 63 propietaris 'desapareguts' per completar la compra de l'estadi Lluís Sitjar

Destina 2,3 milions d'euros a adquirir els títols d'altres 50 posseïdors i espera completar la compra de la resta al llarg d'enguany

2 min
Antiga façana del Lluís Sitjar

PalmaL'Ajuntament de Palma està intentant contactar amb els darrers 63 propietaris per completar la compra de l'estadi Lluís Sitjar. Els posseïdors dels títols es troben en "situacions jurídiques complicades", segons ha explicat el regidor d'Urbanisme de Cort, Óscar Fidalgo, referint-se al fet que no es troben localitzables, han emigrat, o, fins i tot, han mort, per la qual cosa caldria negociar amb els seus hereus. "Estudiam fórmules per adquirir aquests títols sense necessitat d'identificar-los", ha explicat Fidalgo. En cas de no poder completar la compra, el Consistori es planteja agrupar en una parcel·la la propietat d'aquelles persones que no es localitzin.

L'estadi Lluís Sitjar té un total de 666 títols de propietat. L'Ajuntament ja n'ha adquirit 553, la qual cosa suposa un 83,03% del total, i disposa de 2,3 milions d'euros per completar la compra de 50 més –ja tancada–, a un preu de 19.508 euros cadascun. Per tant, faltarien els últims 63, als quals s'intenta localitzar. Cort preveu que al llarg d'enguany s'aconsegueixi "una solució jurídica i tècnica viable per adquirir el 100% del Lluís Sitjar".

Després de la compra completa dels títols, l'Ajuntament projecta una "gran zona verda amb equipaments de caràcter públic, inclòs algun esportiu, i un gran aparcament subterrani".

Son Busquets

D'altra banda, el batle de Palma, Jaime Martínez, ha enviat una carta a la ministra d'Habitatge i Agenda Urbana, Isabel Rodríguez, per sol·licitar-li una reunió "amb caràcter urgent" i exposar-li "personalment" la situació en la qual es troba la parcel·la de Son Busquets. En aquesta carta, sol·licita la seva mediació per accelerar la signatura d'un conveni vinculant entre l'Entitat Pública Empresarial de Sòl (Sepes) i l'Ajuntament.

Fidalgo ha instat Sepes a aclarir "a què destinarà Son Busquets, en quines condicions i quins seran els terminis". La missiva és la segona després que el batle es dirigís també a la directora general de Sepes, Leire Iglesias, per posar fi a la "falta absoluta d'informació i concreció de les actuacions". Segons Fidalgo, l'Ajuntament no ha rebut resposta de cap de les comunicacions.

stats