Cultura
Política Cort 17/04/2024

Cort elimina les ajudes directes al CineCiutat, el Còmic Nostrum i el teatre Sans

L'Ajuntament de Palma deixa fora de les subvencions nominatives també el Festival de Teresetes i els premis Enderrock

1 min
Entrada de CineCiutat, a s'Escorxador.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha aprovat en la junta de Govern la retirada de les subvencions nominatives al teatre Sans, el Festival de Teresetes, Còmic Nosturm, els premis Enderrock i a l'Associació Xarxa Cinema (CineCiutat). Les iniciatives, consolidades i amb trajectòria, han caigut del llistat de les que rebien una ajuda directa. "Això no significa que aquestes activitats i entitats no hagin a rebre ajudes, poden presentar-se a les convocatòries que considerin", ha assegurat la portaveu de Cort, Mercedes Celeste. El criteri aplicat per a aquesta reducció és "simplement limitar-les al màxim" i s'ha tingut en compte "la diferència que puguin marcar". Per contra, ha incorporat al llistat el festival Paco de Lucía, al qual contribuirà amb 30.000 euros.

L'eliminació d'aquestes ajudes directes està recollida en el Pla estratègic de subvencions de cultura del Consistori previst fins a 2026. Anualment, Cort destinarà 1,3 milions d'euros a projectes de totes les categories i sectors culturals. Sí que manté subvencions nominatives a l'Atlàntida Film Festival (35.000 euros), Casa Planas (20.000 euros), l'Associació Art Palma Contemporani (30.000 euros) i la festa del Flexas (25.000 euros).

Més de la meitat dels 1,3 milions d'euros es destina a l'aportació nominativa que Cort efectua a la Fundació Es Baluard per al funcionament del museu i a la Fundació Teatre de la Mar. El Consistori és patró de totes dues i compleix amb el compromís contret i no són estrictament ajudes per al sector o el desenvolupament de projectes privats.

Segons Celeste, el pla de subvencions és "un instrument de gestió que facilita la planificació, execució i avaluació de les polítiques culturals", que constitueixen "un factor estratègic per a la construcció de la ciutat i el seu desenvolupament econòmic, social i territorial".

stats