Ajuntament de Palma
Política Cort 30/05/2024

Les mesures turístiques obren una nova crisi entre el PP i Vox a Cort

Els socis de Martínez les qualifiquen d'"oportunistes" i asseguren que posen en perill el pacte programàtic

2 min
L’arribada de creuers a Palma no es podrà limitar fins al 2022

PalmaEl ple de l'Ajuntament de Palma gira avui entorn de les propostes plantejades pel PP per combatre la saturació turística i que elevarà a la taula d'experts convocada pel Govern de Prohens. No obstant això, lluny de generar consens entre les forces polítiques, ha generat tota mena de crítiques. Fins i tot del seu soci de govern. El regidor de Vox, Ignacio Esteban, ha assegurat que les mesures "oportunistes" posen en perill l'acord de governabilitat entre el govern de Jaime Martínez i l'extrema dreta. "Evidentment posa en perill el pacte programàtic. Si tens un soci has de consultar-li i demanar-li la seva opinió, no sortir en roda de premsa si abans no s'ha comentat. Se'ns hauria d'haver consultat i no ho van fer. Aquest tema no és parlar i dir coses. És fer i posar mesures", ha assegurat Esteban.

"La solució no és prohibir i apujar impostos. És molt més complexa", ha dit el regidor de Vox, qui proposa la construcció d'aparcaments o carreteres per pal·liar la massificació. "Hi ha saturació turística, cal prendre mesures, però impliquen gestió i mitjans, perquè molta gent viu del turisme i cal escoltar-los. És necessari sobre com fer les coses pas a pas per no perjudicar determinats sectors i treballadors. És un tema complex. Sense infraestructures no es poden resoldre els problemes. És fer, aclarir i posar els mitjans financers perquè pugui fer-se", ha prosseguit.

Esteban no ha aclarit si Vox donarà suport a les mesures en el ple i ha instat a seguir el debat per conèixer el sentit del vot. "Hi ha punts mal redactats i contradictoris. S'han d'emportar a una taula, recollir aportacions i portar-ho a les comissions. Aquests passos han de donar-se", ha insistit. 

El batle de Palma va presentar aquest dimecres un paquet de mesures que l'Ajuntament durà a terme per pal·liar els efectes de la saturació turística a Ciutat. Entre d’altres, va anunciar que Cort prohibirà nous lloguers turístics a qualsevol mena d'habitatge, i no només a pisos com fins ara. D’altra banda, el govern municipal prepara una modificació del Pla General per limitar els locals d'oci nocturn a les zones turístiques madures, és a dir, Platja de Palma, Cala Major i el passeig Marítim. Els bars i discoteques legals podran continuar amb la seva activitat, però si un local tanca, no se'n podrà obrir un altre en el seu lloc. 

(Informació en elaboració)

stats