Societat 29/05/2024

Cort prohibirà nous lloguers turístics a qualsevol habitatge de Palma, no només a pisos

L'Ajuntament modificarà el Pla General per limitar el nombre de locals d'oci nocturn a les zones turístiques madures

2 min
Turistes al centre de Palma.

PalmaEl batle de Palma, Jaime Martínez, ha presentat aquest dimecres un paquet de mesures que l'Ajuntament durà a terme per pal·liar els efectes de la saturació turística a Ciutat. Martínez ha anunciat que Cort prohibirà nous lloguers turístics a qualsevol mena d'habitatge, i no només a pisos com fins ara. D'aquesta manera, l'Ajuntament vol que, en cas que acabi la moratòria de places, s'hagin eliminat abans les places de lloguer turístic que encara permet el Pla General. Una vegada s'apliqui aquesta mesura, si una plaça es dona de baixa a Palma, no podrà tornar a donar-se d'alta en aquest municipi, sinó que hauria de fer-ho a un altre, ha explicat Martínez.

D'altra banda, el govern municipal prepara una modificació del Pla General per limitar els locals d'oci nocturn a les zones turístiques madures, és a dir, Platja de Palma, Cala Major i el passeig Marítim. Els bars i discoteques legals podran continuar amb la seva activitat, però si un local tanca, no se'n podrà obrir un altre en el seu lloc. "Si tanca una discoteca, aquest negoci haurà de ser una altra cosa", ha assegurat el batle.

També s'inclourà una altra mesura a l'ordenança cívica del municipi, que a hores d'ara està en exposició pública: els negocis de menjar i begudes per endur-se s'hauran de fer càrrec de la neteja d'un perímetre de 50 metres al voltant dels locals.

Malgrat que Cort també ha preparat diverses mesures per presentar a la Mesa del Govern per a la sostenibilitat, Martínez ha indicat que aquestes iniciatives de competència municipal es posaran en marxa a curt termini. "Palma rep milions de turistes a l'any, no només per les places que té", ha dit el batle, que ha xifrat en 50.000 les places turístiques a Ciutat. Martínez ha remarcat que Palma és "la porta d'entrada i sortida de milions de turistes" i ha posat com a exemple el port, el qual rep aproximadament "dos milions de creueristes a l'any". "Aquesta pressió que hi ha sobre Palma s'ha de compensar amb limitacions i restriccions", ha afegit, a més de subratllar que "els ciutadans no es poden fer càrrec de les despeses dels visitants".

stats