Ajuntament de Palma
Política Cort 18/04/2024

El PSOE de Palma exigeix la retirada del projecte de reforma de la plaça de Joan Carles I per 1,7 milions

El portaveu, Xisco Ducrós, acusa el PP de "cometre el mateix error de sempre" amb la inversió en el centre i "l'oblit dels barris"

2 min
La plaça Joan Carles I de Palma.

PalmaEl PSOE de Palma ha exigit al PP la retirada del projecte de remodelació de la plaça de Joan Carles I, coneguda com a plaça de les Tortugues, amb una inversió prevista d'1,7 milions d'euros. Per als socialistes, "està ple de decisions que posen en perill el benestar dels ciutadans i el futur desenvolupament sostenible de la ciutat".

En aquest sentit, denuncien que la iniciativa "se centra principalment en la renovació de l'asfalt" i que ignora "aspectes crucials com la conservació de l'arbratge existent, la parada de l'EMT, una estació de BiciPalma i un espai d'aparcament per a motocicletes". Així, continuen, "la falta de visió política i de planificació adequada resulta alarmant, especialment quan es tracta d'un projecte destinat a recuperar espais públics per als ciutadans".

El grup municipal liderat per Xisco Ducrós considera "incomprensible" que l'Ajuntament "no prevegi la creació de zones d'ombra, mobiliari urbà accessible i amigable, àrees de joc infantils i altres instal·lacions essencials per garantir un espai públic inclusiu i acollidor per a tots". A més, afegeix, que el cost dels materials "infla innecessàriament" el pressupost. Basant-se en la memòria del projecte, que passarà dimarts per la Comissió de Centre Històric, considera que la motivació de l'Ajuntament és "impulsar la massiva ocupació de terrasses i la privatització de la via pública, en lloc de prioritzar les necessitats reals dels ciutadans i el benestar col·lectiu".

Ducrós ha culpat el govern del PP de "cometre el mateix error de sempre: una inversió d'1,7 milions d'euros en el centre i l'oblit dels barris de Palma".

El PP diu que és un avantprojecte

El regidor d'Urbanisme de Cort, Óscar Fidalgo, ha respost als socialistes que la reforma és "un avantprojecte" pendent de tràmits administratius i burocràtics i els ha acusat de "confondre els ciutadans". Segons Fidalgo, un tècnic municipal explicarà en la Comissió de Centre Històric les característiques de la proposta. Després es desenvoluparà i se sotmetrà a exposició pública abans de l'aprovació, per la qual cosa "no es descarta que es produeixin canvis". En virtut d'aquestes possibles modificacions, ha assegurat que el cost de l'actuació se sabrà quan es conegui el projecte definitiu.

stats