Mobilitat
Societat 28/04/2024

Els veïns de la Serra denuncien que la ubicació dels radars de la DGT no servirà "per a res"

Critiquen que no els han escoltat ni han tingut en compte les seves reclamacions

ARA Balears
2 min
El renou de les motos posa en perill la reproducció dels ocells

PalmaL'Associació Indignat Ma10 ha denunciat que els radars que la Direcció General de Trànsit (DGT) ha anunciat que instal·larà en alguns indrets de la serra de Tramuntana no serviran "per a res". A través d'un comunicat han detallat que han obviat per complet les seves peticions i que han decidit ubicar-los en indrets on tindran una incidència "pràcticament nul·la".

A través d'un comunicat, a més, han denunciat que tampoc no "faran res" per controlar el tema dels renous, un dels motius principals de queixa dels veïns de la serra de Tramuntana, ja que des de la DGT "pensen que aquest problema no existeix i el problema és tot fruit d'una afectació psicològica d'aquests veïns".

Aquest comunicat arriba després que el Consell de Mallorca hagi anunciat que instal·larà 32 dels 38 radars previstos i que els sis restants seran responsabilitat de la Direcció General de Trànsit. Des de l'Associació critiquen que no es tingui en compte ni l'opinió dels veïns de la zona, ni de persones expertes o que tenen un gran coneixement de la casuística de les carreteres de la serra de Tramuntana. "Ho faran segons el criteri de la DGT, quin és aquest criteri?", es demanen en el comunicat.

Amb tot, l'Associació Indignats Ma10 ha aprofitat el comunicat per exigir "la immediata" dimissió de Francisca Ramis, directora de la DGT, i sol·liciten, també, que no es prengui "ni una sola decisió més que no estigui consensuada amb la plataforma". "Estam pràcticament segurs que la deliberada instal·lació d'aquestes càmeres poc efectives no generarà cap canvi positiu en aquesta lamentable i ja massa durador episodi. Per tant, exigim a la DGT que convoqui urgentment la plataforma per donar explicacions de la seva actuació i se sotmeti a les nostres peticions per clarificar la situació", han sentenciat.

stats