Gerència d'Urbanisme
Política Cort 09/01/2024

L'Ajuntament de Palma 'indulta' la porta de l'estadi Lluís Sitjar

Cort preservarà també l'escut del RCE Mallorca perquè "formi part del patrimoni de la ciutat" i no descarta traslladar el conjunt

2 min
Porta del Lluís Sitjar, l'antic estadi del RCD Mallorca a Palma

PalmaL'Ajuntament de Palma ha anunciat aquest dimarts que preservarà la porta de l'estadi Lluís Sitjar, antiga seu del RCE Mallorca, perquè "passi a formar part del patrimoni de la ciutat", segons ha explicat el regidor d'Urbanisme, Habitatge i Projectes Estratègics, Óscar Fidalgo. La porta inclou també l'escut de l'equip de futbol i té el beneplàcit de la Comissió del Centre Històric, integrat per tècnics municipals. "Té un valor sentimental gran, ja que es tracta d'una institució amb arrelament i és interessant mantenir la memòria de l'estadi", ha assenyalat Fidalgo, qui no descarta que el conjunt es traslladi, "si fos necessari", a una altra part de la ciutat. Està situada en un carrer estret i es podrien donar, segons el regidor, "circumstàncies urbanístiques per a les quals la porta sigui un impediment".

El regidor, no obstant això, no ha concretat quins projectes es desenvoluparan en els terrenys de l'antic Lluís Sitjar. "Es prendrà una decisió quan sigui propietat de l'Ajuntament", ha assegurat, perquè actualment el Consistori disposa del 87%, mentre que la resta està encara en mans privades.

Son Busquets

D'altra banda, ha explicat que el batle Jaime Martínez ha enviat una carta a la nova directora general de l'Entitat Pública Empresarial de Sòl (Sepes), Leire Iglesias, exigint la signatura urgent d'un conveni entre totes dues entitats per aclarir "quan, com i de quina manera" s'executarà el projecte de Son Busquets. Sepes va comprar l'abril al Ministeri de Defensa els terrenys per construir 800 habitatges públics.

L'Ajuntament reclama la signatura del conveni perquè, segons assegura, la parcel·la està en "condicions francament deplorables i, pel que sembla, alguns dels seus edificis estan ocupats de manera il·legal, cosa que altera la convivència de la barriada".

El contracte amb l'organisme estatal permetrà al Consistori que "tothom sàpiga a què atenir-se i que el compromís escrit especifiqui què es farà a Son Busquets, en quin termini i amb qui", perquè la situació ha passat "d'urgent a insostenible".

Encara que el propietari dels terrenys és Sepes, Cort reclama mantenir la idea pactada per l'anterior equip de govern del Consistori: la construcció d'habitatge públic en diferents règims i la dotació d'equipaments per absorbir la demanda de servei públics necessaris davant el presumible increment poblacional de la zona.

No al parc fotovoltaic a Son Serra

La Gerència d'Urbanisme ha desestimat també amb informes negatius "per impacte mediambiental" la instal·lació d'un parc fotovoltaic catalogat com a parc industrial estratègic a Son Serra, a la part de Son Reus.

D'altra banda, ha acordat concedir la llicència –tramitada el 2019– per a la construcció d'un edifici de 80 habitatges a Nou Llevant amb aparcaments, piscines comunitàries i locals comercials.

stats