Succés
Societat 28/04/2024

65 persones empadronades a dues cases de Mallorca: La trama il·legal que ha destapat la Policia Nacional

La Policia Nacional els ha sancionat amb 25.000 euros

ARA Balears
1 min
Plaça d'Espanya a Llucmajor.

PalmaLa Policia Nacional ha sancionat amb 25.000 euros dos homes de Llucmajor que havien empadronat il·legalment 65 persones a dos habitatges de Mallorca, un d'ells un estudi de només 28 metres quadrats amb una habitació. Segons han detallat, a través d'un comunicat, un dels homes haurà de pagar una multa de 15.000 euros i l'altre, de 10.000.

La investigació va començar per una denúncia de l'Ajuntament de Llucmajor que va descobrir que en aquests dos immobles hi havia empadronats una xifra de persones completament irreal per les condicions i espai dels habitatges. La majoria de les persones eren d'origen marroquí i estaven en situació irregular a les Illes Balears.

Els dos homes sancionats han assegurat que els empadronaven als seus domicilis per "fer-los un favor", ja que sense el certificat d'empadronament no tenen accés a la sanitat pública, ni a la targeta ciutadana, ni als serveis socials. Els dos homes van reconèixer els fets i que la majoria d'ells mai no havien residit en l'immoble en el qual estaven empadronats.

stats