Un portaavions nord-americà de propulsió nuclear s'aturarà al port de Palma

L'USS Harry S. Truman (CVN-75) serà a Palma entre el 3 i el 7 s'abril i arribarà acompanyat d'un altre portaavions, el creuer San Jacinto

El port de Palma rebrà la setmana que ve la visita de dos vaixells de l'armada nord-americana: el portaavions USS Harry S. Truman CVN 75" i el creuer "San Jacinto", en una escala de cinc dies en què es calcula que uns 6.000 soldats de tots dos vaixells visitaran Mallorca.

L'USS Harry S. Truman (CVN-75) és el vuitè portaavions de propulsió nuclear de la Classe Nimitz de la Marina dels Estats Units i deu el seu nom al 33è president nord-americà. El seu port d'origen no està a l'Estació Naval de Norfolk (Virginia).

L'Autoritat Portuària de Balears creu que la presència dels dos vaixells de l'Armada dels Estats Units suposarà un substancial increment en l'activitat econòmica, ja que es calcula que la despesa dels soldats que baixen a terra és de 120 euros al dia.

Segons l'Autoritar Portuària, l'estada d'aquest tipus d'embarcacions afecta positivament a empreses de lloguer de cotxes, excursions, restaurants, hotels, taxis i comerços en general.

A més, la presència dels dos vaixells al port de Palma precisarà de serveis com ara remolcadors, empreses de tractament de residus, activitats subaquàtiques i transports marítims.

L'escala al port de Palma està prevista des del 3 al 7 d'abril. És la primera vegada després de dos anys que vaixells de l'Armada nord-americana visiten el port de Palma.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF