Balears 28/09/2017

La Nit dels Investigadors torna al Parc Bit

El tast de vins i ciència ha congregat un centenar de persones

Ara Balears
2 min
L'acte del Parc Bit s'ha centrat en la ciència dels vins.

PalmaTorna la Nit dels Investigadors a les Balears. Aquest dijous s'ha celebrat al Parc Bit una jornada d'exposicions i tast de vins i ciència a la qual han assistit un centenar de persones. A Menorca ja s'havien realitzat altres activitats dilluns i per a aquest divendres n'hi ha d'altres de previstes al vaixell del SOCIB al moll Vell de Palma.

A l'acte del Parc Bit hi han assistit el vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló; el director general d'Innovació i Recerca, Pep Lluís Pons; el gerent de la Fundació Bit, Pere Fuster, i el director del SOCIB, Joaquim Tintoré. Barceló ha remarcat que "hem de treballar per despertar l’interès en la ciència a cada vegada més gent, i fins i tot per despertar vocacions científiques en els més petits". El vicepresident també ha volgut recordar que enguany i "per primera vegada en la història" el Govern convocarà vuit ajudes d'R+D+i.

El vi ha estat l'eix principal de l'acte, ja que s'ha organitzat una degustació "de ciència i vins", en la qual no només s'han tastat els vins, sinó que se n'ha explicat la part més científica i també la recerca que s'està fent en el sector vitivinícola. A més, s'ha pogut fer un recorregut per les diferents varietats de la vinya d’arreu de l’Estat, els primers estudis científics i la recerca que realitza actualment el CSIC, a través de l'exposició La Vid, el vino, el CSIC: 200 años de investigación.

La Nit dels Investigadors també ha servit com a plataforma de presentació del nou programa de la televisió pública de les Illes, 'Balears fa ciència', que dona continuïtat a l'espai radiofònic del periodista i col·laborador de l'ARA Balears Enric Culat. Aquest nou espai televisiu oferirà reportatges, entrevistes i debats amb veus expertes del món de la ciència i la recerca.

Totes les activitats que s'han duit a terme aquests dies han estat organitzades en el marc de la Nit Europea dels Investigadors i formen part d'un projecte promogut per la Comissió Europea que té com a objectiu principal acostar la ciència a la societat amb diverses activitats "lúdiques i divertides".

stats