15 mesos de presó per al nebot de Cursach

Les suposades amenaces contra la testimoni protegida més polèmica de la causa acaben amb la primera sentència condemnatòria del cas de la Policia Local

Revés de la justícia contra el 'clan' liderat per la 'Paca de la nit', que s'ha fet efectiu amb la primera sentència condemnatòria del cas de la Policia Local. Un nebot de  Tolo Cursach que va ser jutjat la setmana passada per la trama corrupta de policies, empresaris i càrrecs públics  presumptament encapçalada pel seu oncle, ha estat condemnat a 15 mesos de presó i 5.400 euros de multa per amenaçar la famosa  testimoni protegida de la investigació més mediàtica que dirigeix el Jutjat d'Instrucció 12 de Palma.

Recordem que l a Fiscalia Anticorrupció, per la seva banda, reclamava per a ell una condemna de 3 anys de presó i 14.400 euros de multa.

Per saber-ne més: tot sobre el cas Cursach

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB), el Jutjat Penal 1 de Palma ha resolt que Pedro Rosselló Cursach, apoderat i responsable de les vendes del Grup Cursach Ocio, és culpable d'un delicte continuat d'obstrucció a la justícia.

Condemnat, però en llibertat

No obstant això, el jutge ha acordat suspendre l'execució de la pena de presó amb la condició que no cometi cap delicte durant els pròxims dos anys i mig.  Per tant, el tribunal ha ordenat posar en llibertat el condemnat, que estava en presó preventiva des del 18 d'abril per ordre del jutge Manuel Penalva.

La jutgessa considera que les amenaces que foren denunciades per la testimoni protegida han quedat provades, gràcies a una gravació de vídeo del porter del domicili on varen tenir lloc algunes de les coaccions. Segons relata la sentència, Rosselló va dirigir-se un dia al pis on residia la dona i li manifestà que "ho sabem tot, el teu jutge –referint-se, per error, al fiscal del cas– viu i passeja el seu ca pel Fortí i tu ni acabaràs bé ni acabaràs aquí". 

La resolució judicial deixa clar que es considera " versemblant" el testimoniatge d'aquesta dona, que té coneixement "de dades perifèriques corroboradores de caràcter objectiu". La jutgessa, a més, considera que el fet que la víctima s'hagi vist involucrada en diversos procediments judicials per presumptes impagaments i alguna estafa no li resta credibilitat.

Més coaccions i amenaces

A més, el mateix processat va reconèixer que, juntament amb  Tolo Cursach (fill), haurien convocat la testimoni a una reunió, precisament després de la seva primera declaració davant el jutge Penalva. En aquesta trobada, segons explicà la dona al judici, ambdós l'haurien coaccionat perquè accedís a enregistrar totes les seves converses telefòniques amb la pretesa finalitat de controlar què explicava als investigadors del cas, sota l'amenaça que coneixien l'escola on duia el seu fill de set anys.

El tribunal considera provat que moltes de les telefonades, trobades i converses amb Rosselló haurien tingut la finalitat de tenir-la controlada perquè no declaràs en la causa i, a més, per tractar "la qüestió de l' oferiment anònim de 10.000 euros per tal que declaràs en el sentit que ho estava fent amb la finalitat de poder dir en el seu moment que ho va fer per doblers i no per dir la veritat".

EDICIÓ PAPER 29/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF