El nebot de Cursach nega que hagi amenaçat una testimoni del cas

La dona ha narrat els episodis en què s'haurien produït les intimidacions, una de les quals hauria tingut lloc aquest mateix dilluns quan anava als jutjats a declarar

El primer judici del mediàtic cas Cursach ha assegut al banquet dels acusats al nebot de Tolo Cursach Pedro Rosselló Cursach, per a qui la Fiscalia d'Anticorrupció demana tres anys de presó per un presumpte delicte d'obstrucció a la justícia. Aquest home, que és apoderat i administrador d'algunes de les empreses del Grup Cursach Ocio i que és a la presó provisional des del 18 d'abril pels fets que se li atribueixen, ha negat que hagi amenaçat una testimoni protegida del cas que també ha declarat aquest matí davant el tribunal.

Aquesta testimoni protegida és, precisament, la que va declarar davant el jutge Penalva que diversos agents de la Policia Local, a més de l'exdiputat del PP Álvaro Gijón i l'exconseller d'Interior José María Rodríguez, haurien participat en festes pagades per Tolo Cursach amb la presència de drogues i serveis de prostitució gratuïts, a canvi, presumptament, d'un tracte de favor als locals del magnat.

L'acusat ha assegurat que mai no va amenaçar la dona, sinó que, simplement, es dirigí a ella per reclamar-li el pagament d'una mensualitat endarrerida d'un pis que li tenia llogat. La testimoni ha admès que, efectivament, fou arrendatària d'aquest pis i que no li havia pagat a temps. 

Versions contradictòries

El judici ha estat marcat pels intents de la defensa de desprestigiar la testimoni protegida, a qui els investigadors han donat credibilitat des del primer moment. El fiscal Miguel Ángel Subirán ha insistit, en aquest sentit, en les pallisses, coaccions, amenaces i suborns que altres testimonis del cas haurien rebut per a que no declarassin contra el magnat. La testimoni ha revelat, per la seva banda, que li arribaren a oferir 10.000 euros perquè canviàs la seva versió, si bé no va acceptar l'oferta. 

No obstant, la defensa de Rosselló ha assegurat que la testimoni protegida acumula més d'una trentena de procediments judicials, bé com a denunciant bé com a denunciada. Per a l'advocat del processat, aquest és un dels motius que assenyalarien que la versió d'aquesta dona manca totalment de credibilitat. No obstant, el fiscal ha negat l'existència de cap antecedent per part de la dona i ha assegurat que aquesta llista de processos judicials no és res més que un altre intent de desacreditar la seva versió.

Amb tot, la propietària d'un altre pis on també s'allotjà la dona, citada per la defensa, ha explicat que el juliol de l'any passat ja es va veure obligada a presentar una demanda contra ella per impagament, només quatre mesos després d'arrendar-li l'apartament. En aquest sentit, ha afegit que la testimoni hauria elaborat un " gran muntatge maquiavèl·lic per evitar el desallotjament" i que aquesta no va partir fins al desembre. "Per desgràcia, no va existir mai un contracte per escrit, sinó que era verbal", ha admès, a continuació.

La darrera denúncia, a 10 minuts del judici

La testimoni protegida ha interposat una nova denúncia per suposades coaccions aquest mateix dilluns, minuts abans d'entrar a declarar al judici. Segons ha assegurat, un tot terreny hauria intentat treure-la de la carretera de Manacor mentre es dirigia a Palma. Seria la segona vegada que el mateix vehicle, segons ha denunciat, protagonitza una acció similar.

Subirán ha afirmat, durant el judici, que es tracta d'una denúncia "alarmant" perquè, des que va accedir a declarar "l'estan apallissant i no la deixen viure, i per tots els mitjans, volen trobar-se amb ella i acabar amb ella". 

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF