VIOLÈNCIA

El Govern tindrà l'informe sobre l'agressió a l'Anselm Turmeda la propera setmana

L'Executiu demana "prudència" a l'hora de tractar la pallissa que va patir una nina de 8 anys a mans de 12 companys d'escola

El Govern manté la " prudència" que ha mantingut "des del principi" a l'hora de tractar la pallissa que va patir una nina de 8 anys fa dues setmanes al CEIP Anselm Turmeda de Palma. Ara bé, la consellera de Presidència, Pilar Costa, ha anunciat aquest divendres que durant la propera setmana ja es podrà parlar amb més propietat. El motiu? Educació disposarà de  l'informe d'Inspecció amb què s'està treballant i, així, coneixerà de primera mà què va succeir exactament.

La Fiscalia de Menors demanà aquest dijous, també, que els mitjans tractessin amb més imparcialitat l'agressió. De la mateixa manera, va donar la seva investigació per finalitzada. "Feim una crida a la calma", ha reiterat Costa, i ha afegit: "Serà important saber què diu l'informe respecte les lesions de la menor". En aquest sentit, Costa s'ha situat en la línia de la Fiscalia i ha assegurat que "no podem fer conclusions precipitades" sobre els fets. Un discurs que ja va mostrar el conseller d'Educació i Universitat, Martí March, aquest passat dimarts.

La família de la nina apallissada denuncià assetjament tres dies abansEl Govern ja va assegurar que " no tenia constància" d'agressions anteriors als fets i reitera la importància d'actuar amb cautela, perquè tots els implicats són menors d'edat. Inspecció educativa està duent a terme aquest informe, però ha col·laborat amb la mateixa Fiscalia de Menors i amb la Policia Nacional, ja que la família denuncià la pallissa al cos policial.

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF