El Govern investiga l'agressió de 12 companys a una nina de 8 anys

La víctima ha hagut de ser hospitalitzada. L'Ajuntament de Palma ha condemnat el fet i s'ha posat a disposició de la família

Dotze alumnes agrediren aquest dimecres una nina de 8 anys en el temps del pati en un centre públic de Palma. La víctima, segons publica Última Hora, va haver se ser hospitalitzada després que els agressors l'envoltassin. Des del centre escolar no volen fer declaracions, ara per ara, dels incidents ocorreguts. Segons els familiars de la nina, en el moment de l'atac no hi havia cap professor al pati, ja que estarien atenent la urgència d'una altra alumna. Segueix la recuperació, ja, des de casa.

Des de la Conselleria d'Educació i Universitat no s'han volgut fer declaracions concretes sobre el cas fins que no l'hagin estudiat. S'ha enviat un equip d'Inspecció educativa per elaborar un informe després de parlar amb tots els implicats i aclarir què va succeir. "S'ha d'esbrinar què ha passat i trobar-h una solució entre tots", relaten fonts d'Educació, que recorden que la prioritat del Govern és "prioritzar la privacitat del menor".

El 'bullying' assetja els centres educatius de les IllesLa portaveu de l'Executiu,  Fina Santiago, aquest divendres en roda de premsa després del Consell de Govern ha condemnat l'agressió i ha mostrat el suport de l'Executiu cap a la víctima, i ha titllat el fet d'"absolutament inacceptable i sense excusa". Santiago ha confirmat que la brega es va originar per una pilota.

L'Ajuntament de Palma, això sí, ha emès un comunicat en què condemna l'agressió i s'ha posat al servei de la família i del centre per poder intervenir en el cas. "La convivència i la igualtat són valors que no podem deixar perdre i que hem de continuar fomentant a tots els nivells", expressa Cort. Des del Consistori també es recorda que "no podem permetre que aquestes situacions ens facin caure en estereotips cap als alumnes".

Protocol contra l'assetjament

A principis d'any, Educació dictà que els centres educatius públics i concertats de les Illes han de seguir procediments d'acció contra l'assetjament escolar: el Protocol de prevenció, detecció i intervenció del 'bullying'. És exclusiu per atendre casos dins l'àmbit escolar, tot i que en la seva presentació la Conselleria ja advertí que tenir-ne un "no significa disposar d'una resposta única".

El protocol ordena que una mateixa persona ha de fer sempre les entrevistes un cop detectat el cas. Si el conflicte no es pot solucionar amb les actuacions del centre, l'afer passarà a entitats judicials i policials. En aquest ocasió, això sí, la família de la víctima ja ha presentat una denúncia a la Policia Nacional. Si Inspecció detecta que es tracta d'un cas de 'bullying' i no d'una agressió concreta, s'haurà de començar a establir aquest protocol.

EDICIÓ PAPER 30/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF