La família de la nina de vuit anys apallissada denuncià assetjament tres dies abans

La Policia Nacional ha acabat de prendre declaracions i ha passat la documentació a la Fiscalia de Menors

Una de les germanes de la nina de vuit anys que va ser apallissada i hospitalitzada la setmana passada assegura que la mare denuncià altres episodis d'assetjament dies abans dels fets. Ho ha declarat aquest dilluns al matí en declaracions als mitjans de comunicació davant les portes del centre on van ocórrer els fets, el CEIP Anselm Turmeda de Palma.

Segons denuncia la família,  ja l'havien escridassada dient-li "gorda" i l'agredien. "Li van dir que les nines no poden jugar al futbol i que no valen per a res", ha explicat la germana. I és que l'agressió  es va dur a terme per part de 12 alumnes d'entre 12 i 14 anys que estaven jugant a  futbol amb ella durant el temps del pati.

Tot i que va poder continuar recuperant-se des de casa, la menor va haver de ser traslladada ahir de nou a l' hospital perquè sentia molèsties i marejos. I ara torna a ser a casa. Sempre segons explica la família, una altra germana de 12 anys també rebia insults. Cap de les dues vol tornar al centre i la família en demana l'expulsió dels agressors.

D'altra banda, la Policia Nacional ha acabat de prendre declaracions i ha passat la documentació a la Fiscalia de Menors. La Conselleria d' Educació ( que envià un equip d'Inspecció), la Fiscalia i La Policia treballen de manera conjunta per realitzar un informe i adoptar les mesures oportunes en relació amb el cas. Des del centre, ara per ara, no es volen fer declaracions ni explicar la pròpia versió dels fets. Tot apunta que els professors no estaven pendents dels fets en aquell moment perquè atenien una altra urgència.

Aquests dies hi ha hagut tensió a les portes del centre, fins al punt que la Policia Nacional s'hi ha hagut de dirigir. En un comunicat d'aquest diumenge, el cos policial va fer una crida a "la calma i la serenitat".

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF