La Policia identifica sis dels menors que apallissaren una nina a Palma

Cap d'ells té més de 14 anys, per tant són inimputables penalment

Sis menors, de la dotzena d'estudiants que dimecres va propinar una pallissa a una nina de 8 anys al col·legi públic Anselm Turmeda de Son Roca, a  Palma, ja han estat identificats per la Policia Nacional, que aquest diumenge ha realitzat una crida a "la calma i la serenitat".

En un comunicat, la Policia informa que, davant la "gravetat dels fets", ha conclòs la primera fase de la recerca relacionada amb l'agressió a aquesta menor, que dimecres a l'hora del pati va ser immobilitzada i apallissada per una dotzena de nins d'entre 12 i 14 anys, després que ella agafàs la pilota amb la qual jugaven a futbol perquè havia sonat el timbre que anunciava la tornada a les aules.

Aquesta primera fase ha estat desenvolupada per la Unitat de la família (Ufam), dependent de la Brigada Provincial de la Policia Judicial.

Els agents han entrevistat, des de divendres i al llarg d'aquest cap de setmana, diverses desenes persones i han identificat sis presumptes agressors, tots ells menors de 14 anys i, per tant, inimputables penalment.

Per raons jurídiques i tècniques, assenyala la Policia, l'exploració dels nins serà efectuada per la Fiscalia de Menors, que és l'encarregada de tramitar l'expedient i davant la qual es presentarà tota la informació que reuneixi la Policia Judicial.

Què feim amb el ‘bullying’?, per Rafel Gallego

Altrament, la Policia es congratula que la menor agredida no presenti lesions greus i hagi rebut l'alta mèdica.

Sense "minimitzar un fet de significativa gravetat", la Policia ha realitzat una crida a "la calma i la serenitat", ja que algunes manifestacions i rumors entorn d'aquest cas són "inexactes i estan fets en un to elevat, cosa que incrementa la preocupació i la tensió dels pares i els alumnes de manera innecessària".

La Policia Nacional, assegura, ha fet un "esforç important per avançar" en la recerca i continuarà desplegant agents durant els pròxims dies a la zona del col·legi per restablir-hi la normalitat.

A més, s'oferirà al centre la possibilitat d'impartir xerrades, en les quals es donaran consells als nins sobre l'assetjament escolar, els riscos d'internet i d'altres matèries, dins del pla director per a la millora de la convivència en l'entorn escolar.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF