Balears 22/11/2016

El nou esborrany del Trenc situa els tres aparcaments previstos a la perifèria del futur parc natural

Finalitza el segon període d'exposició pública, amb 73 al·legacions

Jaume Vinyas
2 min
L'aparcament situat al costat del xibiu S'Embat desapareixerà definitivament.

PalmaAdéu definitiu al pàrquing de l'Embat. El nou esborrany de l'avantprojecte de llei de declaració del parc natural del Trenc preveu situar els tres aparcaments previstos a la perifèria del futur parc. La decisió, segons han explicat des de la Conselleria de Medi Ambient a l'ARA Balears, l'han presa els tècnics de Xarxa Natura 2000, a partir de les set propostes que havia rebut el Govern en la fase d'al·legacions.

En la primera versió de l'esborrany, es preveia recuperar el popular aparcament, situat a escassos metres de la línia de costa del nucli urbà de ses Covetes. Els tècnics, però, han optat per traslladar-lo a la zona coneguda com la Barralina. D'aquesta manera, s'assegura que l'estreta via d'accés a ses Covetes estarà preparada per encarar qualsevol emergència de seguretat. A més, s'ha constatat que el propietari dels terrenys de la Barralina està predisposat a ser expropiat. Finalment, els tècnics han fet palès que la situació de l'aparcament facilita l'accés dels visitants al parc amb el sistema de busos llançadora que es va posar en marxa l'estiu passat i que ha estat un "èxit", segons constata el Govern, que ja es planteja implantar un servei similar en altres espais naturals.

Un cop finalitzat el segon període d’informació pública, i resoltes les al·legacions, comença el tràmit d’audiència a les conselleries. Durant un període de deu dies, els diversos departaments del Govern poden formular observacions que encara poden modificar el text. En aquest segons període d'exposició pública s’han resolt 73 al·legacions. La primera fase en va rebre 97.

stats