El Parc Natural del Trenc es reinventa

L’avantprojecte de llei torna a sortir a exposició pública amb 97 al·legacions

L’avantprojecte de llei de declaració del Parc Natural del Trenc-Salobrar de Campos va sortir ahir a exposició pública per segona vegada, després de rebre 97 al·legacions al primer esborrany. En un comunicat, el Govern va assenyalar que inicia aquest tràmit de manera voluntària arran de la modificació substancial del text fruit del gairebé centenar d’esmenes presentades.

Els interessats podran consultar la nova versió del que pretén ser un dels projectes emblemàtics de la legislatura durant un mes. Tot i que la llei estipula que el període d’exposició pública tan sols ha de durar quinze dies, el Govern amplia el termini “per donar un valor afegit al procés participatiu de l’elaboració de la llei”. L’Executiu ha acceptat al·legacions de l’Ajuntament de Campos, del GOB i de l’Advocacia de la comunitat, entre d’altres.

El Club Nàutic en queda fora

Una de les novetats més destacades és la modificació dels límits del futur Parc Natural per excloure’n el Club Nàutic de sa Ràpita. També s’ha acceptat una petició del Consistori campaner, que reclamava que els beneficis que s’obtinguin de l’explotació dels pàrquings es destinin a la conservació de l’indret. A més, s’ha modificat la ubicació d’un dels aparcaments previstos, el més proper al nucli urbà de ses Covetes, que finalment quedarà emplaçat a la localització original, en els terrenys adjacents al xibiu S’Embat. El motiu d’aquesta modificació, una de les més demanades durant el primer període d’exposició pública, és aprofitar una zona que ja estava degradada. Amb tot, l’aforament de l’antic aparcament il·legal -que havia arribat a acollir més de 2.000 cotxes- quedarà reduït a 300. A petició del Consorci de Transports de Mallorca, es garanteix el pas d’autobusos a les zones d’accés al futur Parc Natural.

Finalment, a petició del GOB, s’hi han afegit com a activitat prohibida les esteses elèctriques i el vol amb motor a baixa altura. Quant a les nombroses peticions de tenir representació a la junta assessora del Parc, el Govern ha decidit respectar la composició inicialment proposada argumentant que ja es tracta d’un òrgan consultiu i transitori.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF