L'èxit del bus del Trenc impulsa un pla per dotar de transport públic altres platges ubicades en espais naturals

Més de 21.000 passatgers han utilitzat el servei de llançadora en menys de dos mesos

La Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat iniciarà, en breu, la redacció d'un pla de mobilitat que permeti l'accés a través de servei públic a platges naturals ubicades en entorns de protecció especial. El projecte s'inspira en el servei de bus llançadora que connecta, des de principis de juliol, sa Ràpita i les platges del Trenc i les Covetes, a Campos. Davant l'èxit de la iniciativa, el nou pla podria fer-la extensiva a altres indrets naturals que pateixen els efectes de la saturació.

El conseller Marc Pons ha anunciat les darreres dades de la nova línia: 21.292 passatgers han emprat el bus entre el dia 4 de juliol (quan el servei va donar el sus) i el diumenge dia 28 d'agost. Pons ha destacat que l'afluència ha anat creixent a mesura que el servei s'ha conegut millor. Així, si el juliol el van utilitzar 9.981 persones, durant l'agost la xifra va ascendir fins als 12.311 passatgers. Dissabte dia 13 d'agost van superar-se tots els registres i va assolir-se la xifra de 727 passatgers; de mitjana, 380 persones han agafat aquest bus cada dia.

Pons ha destacat que l'èxit del servei de bus suposa “iniciar un canvi de model pel que fa a la mobilitat en espais sensibles des d'un punt de vista mediambiental, i que reben una gran pressió turística, com és el cas del Trenc”. En aquest sentit, ha anunciat que la línia s'allargarà fins al dia 11 de setembre, a causa de la gran acceptació.

Pel que fa al nou pla de mobilitat, Pons ha indicat que es redactarà pensant en espais mediambientalment sensibles que reben una gran pressió de visitants, com és el cas del futur Parc Natural del Trenc-Salobrar.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF