Balears 27/02/2017

Dijous 23 de març, audiència prèvia del judici de Huertas contra Podem

En aquesta vista pot haver-hi la possibilitat que les parts arribin a un acord

Efe / Ara Balears
2 min
La presidenta del Parlament, Xelo Huertas, fent declaracions després d'haver-se aixecat de la Mesa el mes pasat. / ISAAC BUJ

PalmaEl Jutjat de Primera Instància número 14 de Palma ha convocat per al 23 de març l'audiència prèvia al judici per la demanda que va interposar l'expresidenta del Parlament Xelo Huertas contra Podem per la seva expulsió del partit.

En aquesta vista es tractaran qüestions com la possibilitat que les parts arribin a un acord, fixar amb precisió l'objecte del procés, proposar i admetre proves i abordar qüestions processals prèvies, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB).

Huertas va ser expulsada de Podem després de dir en un xat del grup parlamentari que no donaria suport als pressupostos autonòmics fins que se solucionàs la no-renovació d'un conveni d'investigació que afectava el seu company Daniel Bachiller.

Després de la seva expulsió del partit, Huertas també va ser expulsada del grup parlamentari de Podem i va ser cessada com a presidenta del Parlament el passat 25 de gener. Va demandar Podem i va sol·licitar la nul·litat de la seva expulsió, acordada el 20 de desembre de l'any passat per la Comissió de garanties democràtiques estatal de Podem, o bé que s'anul·li l'expedient sancionador, i que es restableixin els seus drets i deures com a membre del partit.

L'expresidenta va al·legar que la seva expulsió vulnera els seus drets fonamentals de llibertat d'expressió, a la participació política i a la igualtat. En el procediment d'aquesta demanda, la jutgessa Irene Partida va denegar el 15 de febrer l'adopció de la mesura cautelar que havia sol·licitat Huertas de suspendre la seva expulsió del partit i restablir durant el procés judicial tots els seus drets i deures com a integrant de Podem.

La jutgessa va assenyalar en una interlocutòria que els perjudicis que la diputada pretenia evitar així "ja s'han produït" i va avançar que, sense perjudici del que pugui resultar quan es faci el judici, no hi ha una aparença d'extralimitació en l'actuació del partit demandat, que ha respectat el procediment sancionador que fixa la Llei de partits polítics.

stats