Podem Balears expulsa Huertas i Seijas del grup parlamentari

S'han registrat set vots a favor, una abstenció i dos vots en contra

Podem Balears ha expulsat definitivament aquest dilluns dematí les diputades Xelo Huertas ( l'encara presidenta del Parlament de les Illes Balears) i Montse Seijas del seu grup parlamentari arran de  defensar en el Consell Ciutadà Autonòmic votar en contra dels pressupostos de la comunitat si s’eliminava el conveni que el Govern tenia amb el laboratori de Bachiller, científic del CSIC. Era novembre quan s'encetava la crisi de Podem

Aquest dilluns, els deu diputats de la formació dels cercles han decidit fer fora Huertas i Seijas després d'una votació que ha aplegat set vots a favor de l'expulsió, una abstenció i dos vots en contra, els de les dues afectades.

En acabar la reunió, Huertas, que ara haurà de conovocar la mesa de la Cambra per fer efectiva les seves expulsions i la seva destitució com a presidenta del Parlament, ha assegurat que encara no sap quan la convocarà: "m'ho he de pensar", ha afirmat l'encara segona autoritat de les Balears, qui també ha explicat que vol reflexionar sobre si mantindrà el seu escó o abandonarà l'acta.

Montse Seijas no ha fet declaracions perquè, de fet, no ha assistit a la reunió. El seu vot i el del diputat mallorquí Carlos Saura s'han fet telemàticament, ja que han participat per videoconferència en la trobada. Laura Camargo, portaveu del grup parlamentari, ha registrat aquest dilluns migdia l'expulsió de la diputades.

En l'escrit, fet públic per Podem, Camargo no apel·la directament al compliment de l'article 39.C del reglament del Parlament, que estableix que perdrà el seu lloc a la Mesa qui deixi de pertànyer al grup que el va proposar, la qual cosa significaria el cessament de Huertas com a presidenta.

"Que la Mesa del Parlament adopti de manera immediata les mesures legals, organitzatives i administratives que corresponguin segons el reglament", planteja la portaveu en la seva comunicació a l'òrgan de govern parlamentari.

Ara, és l'encara presidenta del Parlament l'encarregada de convocar la reunió de la Mesa que haurà d'aprovar la seva expulsió i la de la seva companya Montse Seijas i passar-se al grup mixt (en cas que finalment decideixin no abandonar l'acta de diputades).

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF