El compte enrere per a les plataformes del lloguer turístic ha començat

El Govern ja ha enviat els requeriments que els donen 15 dies per adaptar-se a la nova llei

Les plataformes tipus Airbnb i Home Away ja han rebut el requeriment del Govern que els exigeix la retirada de tota l'oferta il·legal de lloguer turístic en 15 dies hàbils. Segons han explicat fonts de Vicepresidència a l' ARA Balears, els requeriments es varen enviar entre dimecres i divendres de la setmana passada; per tant, es començarà a multar les comercialitzadores a partir d'entre el 6 i el 8 de setembre, just després que el Parlament ratifiqui el decret llei que esmenava la regulació del lloguer turístic aprovada pel Parlament dia 18 de juliol.

Les sancions per a les comercialitzadores, segons indica la nova regulació, van dels 40.001 euros als 400.000.

Entre les novetats que han de conèixer aquestes plataformes, el Govern ha subratllat l'obligació d'incorporar i fer públic de manera permanent en el canal d'oferta turística el número d'inscripció turística de l'habitatge, i també detalla que si no es disposa d'aquest número, s'admetrà la incorporació del número de registre atorgat quan es va presentar la Declaració Responsable d'Inici d'Activitat (DRIAT) a un registre públic.

En un comunicat, Vicepresidència ha destacat que, abans d'enviar aquests requeriments, diverses plataformes ja s'havien posat en contacte amb el Govern per conèixer els nous requisits per complir amb la llei.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF